25 Reisweetjes tag van Reisblog Reischick

Leuk een tag met 25 reisweetjes en dan natuurlijk 25 reisweetjes die persoonlijk zijn voor mij. Deze tag gaat al weer even rond op het internet onder de reisbloggers en voldoende reden om deze ook in te vullen om mijn tagweekjes rond te maken, zodat je mij eerst als reisblogger leert kennen. Lees je mee?

25 Reisweetjes tag

Eerste vliegreis

1. Mijn eerste vliegreis ging met mijn ouders naar Gran Canaria en ik vond het fanastisch! De eerste keer vliegen, zon, Spanje en heel veel zwemmen! Deze eerste vliegreis was in 1989 en ondertussen heb ik heel veel keer gevlogen. Een goede reden dat wij hier terug gingen toen mijn ouders veertig jaar getrouwd waren.

Kindervakanties

2. Met mijn ouders ging ik meestal op vakantie naar Spanje en bijna altijd vliegen. Alle costa’s en bijna alle Spaanse eilanden heb ik tussen mijn 4e en 16e wel bezocht.

Afgestudeerd in Reizen

3. Ik ben zelfs afgestudeerd in reizen en toerisme? Ik ben namelijk afgestudeerd aan de NHTV in Breda. Hogeschool voor Toerisme en verkeer en heb daar mijn Bachelor voor HBO Toerisme behaald in Marketing en communicatie. Ja voor mij is reizen, schrijven en fotografie iets serieus en een hobby. Mijn leven eigenlijk.

Reispapa

4. Mijn vader reisde voor hij stopte met werken vroeger 9 maanden per jaar voor zijn werk. Door al het gereis van mijn vader, reisde ik heel vaak naar Schiphol en droomde ik al heel jong over werken in de reiswereld, grote reizen maken en ging ik ook heel graag naar Schiphol vliegtuigen kijken.

Schipholchick

5. Vanaf dat ik mij bewust was dat ik naar Schiphol ging en het woord stewardess kon uitspreken wilde ik altijd stewardess worden bij KLM in een mooi blauw uniform. Stiekem heb ik deze trots nog steeds en zou ik dit nog steeds wel willen, natuurlijk wel intercontinentaal en dan ook heel veel van de wereld zien!

Ministewardess

6. Mijn vader bracht vroeger altijd de speldjes mee van de stewardessen van de KLM en de nootjes uit het vliegtuig hier was ik supertrots op en de nootjes vond ik natuurlijk super lekker! Ook heb ik barbies uit de hele wereld.

Snoepverslaving

7. Amerikaans kindersnoep met pindakaasvulling vind ik echt helemaal geweldig, zoals Reeses en M&M’s met pindakaasvulling! Gelukkig zijn er redenen om voor dit soort dingen te reizen haha.

Studie expat

8. In 2005 heb ik een half jaar in Boedapest in Hongarije gewoond. Sowieso is Boedapest echt een fantatische stad om te wonen, maar in deze tijd heb ik ook Hongarije rond kunnen reizen en makkelijk naar Wenen, Bratislava, Kroatië en Venetië kunnen reizen.

Foodie

9. Sowieso ben ik een echte foodie, maar als ik op reis ben wil ik altijd foodmarkten, foodhallen en andere plekken producten voor lokale lekkernijen. Ik ben wars van toeristenrestaurants en eetschuren waar je zo weer buiten staat.

Foodhal Stockholm 25 Reisweetjes Tag Reisblog ReischickAltijd net op tijd

10. Toen ik een aantal jaar terug alleen naar Madrid vloog was ik echt belachelijk vroeg op het vliegveld, maar ik had gewoon zin om op reis te gaan en dacht, daar vermaak ik mij ook wel. Na een tijdje was ik gewoon zo relaxed bij de gate gaan zitten  dat het mij helemaal niet opviel dat alle passagiers om mij heen Italiaans aan het kletsen waren in plaats van Spaans. Ik had bijna de vlucht gemist, want 45 minuten voor tijd had KLM de gate gewijzigd naar de andere kant van Schiphol ik zat keurig bij een vlucht naar Rome in plaats van Madrid. Heel leuk, alleen niet als je daar geen ticket voor hebt. Ben je ook een keer op tijd ;-).

Foodtravel

11. Ik heb ook een foodblog, waar ik al een tijdje schrijf over foodtravel dus als je een lekkerbek bent, dan ga je daar ook wel lekkere tips vinden!

Benauwd onder water

12. Snorkelen vind ik echt helemaal geweldig, maar iedere keer als ik begin met snorkelen krijg ik het altijd even benauwd van het idee dat ik adem moet halen door zijn pijpje. Gewoon even wennen en dan wennen. Prachtig gesnorkeld heb ik ondertussen onder andere in Egypte, Thailand en Vietnam. Een PADI in duiken is hierdoor niks voor mij denk ik, maar je weet het maar nooit!

Surfchick

13. Absoluut zou ik nog willen leren surfen! Natuurlijk wel op een tropische bestemming, zoals Bali of Australië. Ik zie het mij zelf niet echt doen, maar het is een soort van uitdaging. Laten we het zo zeggen er moeten nog wat sessies in de sportschool aan vooraf gaan.

Chique schoenen

14. Ik ga niet op reis zonder mijn havaianas, nee ze zijn absoluut niet glamarous, maar ontzettend praktisch, zowel in warme teperaturen op staat de ultieme ‘schoen’ als in minder schone hotelkamers als bijna lange vluchten. Leven de flip-flop!

Favoriete slippers voor op reis van reisblog Reischick 25 reisweetjes havaianas

 

Altijd fris

15. Droogshampoo moet altijd mee op reis! Ik heb een hekel aan vet haar en douchen is niet altijd een optie dus droog shampoo het geeft altijd een fris gevoel net als deodorant doekjes die je ook mee mag nemen in het vliegtuig.

Starbucks verslaving

16. Als ik wil relaxen op reis en even geen culture shock wil, dan vind ik Starbucks echt een rustpunt in het buitenland, ik kan er echt ontzettend blij van worden. Niet tijdens een citytrip van 3 dagen in Londen, nou ja ook, maar absoluut als ik zes weken door Azië reis en even tot rust wil komen in Bangkok. Trouwens McCafé of een hele schone McDonalds kan het zelfde effect geven, ja echt waar!

Starbucks rust in de drukte 25 reisweetjes tag reisblog Reischick

Anti Camping

17. Kamperen is echt niet mijn ding. Ik wil het best proberen hoor, maar dan spreken wij over Glamping dit heb ik ook ervaren in Thailand en was echt fantastisch, maar anders dan trek ik al best wel een beetje een naar gezicht. In Thailand in de camping aan de River Kwai spreken we echt over Glamping en was het ook echt een hele mooie ervaring. Vanuit de camping konden wij direct de hele River Kwai trail lopen en ook naar het museum. Ook was er bij de camping een zwembad met water uit de River Kwai echt een veraderming in de hitte en organiseerde ze zelf fietstochten langs de River Kwai echt heel mooi. Een echte tip in Thailand. Het is wel een reis, want de treinroute is zeker nog 1,5 uur verder dan de uitstap net over de brug waar alle boten zijn, maar absoluut de moeite waard.

Als het over kamperen ga heb ik daar ook wel een mening over, probeer mij niet over te halen, gewoon ieder zijn hobby over ding. Oh, ja en kom niet aan met dat ik het niet geprobeerd heb, want dat heb ik wel. Een hele week op de waddeneilanden en dat is lang!

Glamping in Thailand het River Kwai Camp

Reisgidsen verslaving

18. Als kind al pluiste ik altijd alle reisgidsen uit, ik vond dit echt fantastisch! Ik mocht altijd voorselecteren en natuurlijk maakte mijn ouders echt wel de beslissing, maar ik kreeg een lijstje met waar ons hotel of onze bestemming in ieder geval aan moest voldoen, zoals een zwembad, centraal in een gezellig dorpje, dicht bij het strand en wel land. Leuk, want daar spendeerde ik veel tijd aan!

Mini reischick

19. Op de basisschool gingen al mijn werkstukken en spreekbeurten altijd over verre landen en dieren uit verre landen. Ik maakte er een sport van om mooie plaatjes uit reisgidsen te knippen, bij Italië pasta in het schrift te plakken en de mooiste plaatjes van koala’s bij mijn werkstukken over Australië te vinden.

Zanderig

20. Eigenlijk ga ik helemaal niet zo graag naar het strand. Ik ben een beetje kriebelig voor zand. Natuurlijk zit of lig ik graag bij een mooie strandtent, kun je mij terugvinden op een strandbed en ga ik zeker loungen, maar van een badlaken in het zand word ik een beetje kriebelig dit had ik als ik kind al met de zandbak. Natuurlijk staan de prachtige witte stranden van Malediven wel op mijn bucketlist hier kun je tenslotten goed loungen, mooie strandwandelingen maken en kun je fantastisch snorkelen. Het gaat bij mij meer om het vieze Nederlandse strand, waar ook iedereen zo nodig sigarettenpeuken moet achterlaten.

I Love Azië

21. Azië vind ik echt een geweldig continent. Toen ik de eerste keer in Bangkok was had ik een soort cultuur shock, waardoor ik het misschien niet zo leuk vond, maar nu ben ik bekend met de stad en weet ik wat wel en niet kan en vind ik het geweldig! Dit vind ik ook een soort handleiding voor heel Azië, vanuit een metropool wordt het een stuk gemakkelijker om de rest van Azië te bezoeken. Nu is de volgende uitdaging reizen naar Azië met een kind en daar kijken zowel ik als mijn partner erg naar uit!

Eerste Azië Reis Bangkok Varen 25 reisweetjes Azië verslaving

Citytrip verslaving

22. Mijn meest bezochte reisbestemmingen, het is een beetje een you hate it or you love it. Ook al zweer ik meestal dat ik nooit terug ga naar een reisbestemming die ik al ken en dat ik altijd naar een nieuwe bestemming wil zijn er toch een aantal bestemmingen, waar ik eigenlijk geen genoeg van krijg.

1) Parijs Vier keer
2) Budapest Gewoond en nog 3 keer bezocht
3) Madrid Vier keer

Europese steden waar je mij echt wel vragen over kunt stellen en zo zijn er nog een aantal bestemmingen, zoals Bangkok en Londen die steeds op herhaling gaan.

Parijs 25 reisweetjes meest bezochte stad

Ik ga nooit naar Amerika, daar is echt niks te zien…

23. Op mijn bucketlist staat dat ik uiteindelijk door alle staten van de USA heb gereisd, sinds mijn roadtrip door de USA geloof ik dat er in alle staten van de USA iets te zien is. Ik ben nu in zeven Verenigde Staten geweest dus ik heb nog wat reiswerk te doen en dat vind ik geen probleem! Misschien, omdat er niks te zien is en omdat ik het reisbestemming vond voor oudere mensen, haha, hebben wij er wel de tot nu toe, één van de mooiste en meest heldere reisfoto’s tot nu toe gemaakt.

25 reisweetjes Monument valley travelblog Reischick

City trip verslaving deel 2

24. Ik ben echt een fan van citytrips, misschien was al een beetje duidelijk door de herhalingen van mijn steden die ik heb bezocht in de meest bezochte bestemmingen en zo is er nog een lange lijst met steden, vooral in Europa. Alleen de bucketlist is nog veel langer en natuurlijk is er voor iedere stad een reden.

De bucketlist

25. Om te reizen heb ik een gigantische bucketlist en het wordt binnenkort één van mijn volgende blogs!

Like je reisblog Reischick

Ga je Reischick volgen op Twitter, Instagram of Google+

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds