5x Must travel Athene

Voor Athene zijn er ontzettend veel redenen waarom je de stad zou moeten bezoeken en wellicht kun je er zelf uit het gemak al één benoemen nou ja oké drie, maar de laatste twee liggen voor de hand. De eerste is typisch Athene je moet een keer de Akropolis beklimmen en deze echt zelf zien dan ben je echt in Athene geweest. Daarnaast is Athene natuurlijk een echt Must travel bestemming voor het heerlijke Zuid Europese klimaat, het hele jaar door en niet te vergeten de heerlijke Griekse keuken. De laatste die wellicht voor de hand licht is dan in Athene ook wel weer heel uitgebreid dus kom mee en Must Travel Athene!

5x Must Travel Athene met Reisblog Reischick

1. De Akropolis

Ik zei het al De Akropolis, ligt wellicht voor de hand, maar is een uniek bouwwerk uit de Europese geschiedenis en moet je een keer met eigen ogen zien, beklimmen en bezoeken. Wil je het goed doen en er de tijd voor nemen? Maak er dan maar een dag voor vrij. Bezoek niet alleen de Akropolis zelf, maar ook alle Griekse en Atheense geschiedenis rondom Athene. De moeite waard!

5x Must travel Athene Akropolis Reisblog Reischick

2. Volkswijk Plaka

Voordat je De Akropolis gaat belimmen of nadat je een bezoek hebt gebracht loop je direct de gezellige Atheense volkswijk Plaka in. Deze wijk kan gewoon niet missen en wil je absoluut niet overslaan. Vol met gezellige restaurantjes, winkeltjes en het echt gevoel van Atheense gezelligheid natuurlijk moet je daar een vorkje meeprikken en genieten van een lokaal drankje. Neem vooral plaats op een terras en geniet van alles van deze bruisende stad.

Plaka Athene Reistips Reischick Travelblog

3. Multi Griekse Keuken in Athene

Als je dan toch een vorkje meeprikt vergeet niet dat Athene de hoofdstad is van Griekenland. Griekenland is misschien het land van meer dan 100 eilanden, met alleen een eigen eetcultuur, maar de jeugd werkt in Athene. Zij willen de eigen eetcultuur meenemen. Dat zorgt voor een foodhal, veel lokale eetwinkeltjes en het hart van de Griekse eetcultuur die kun je vinden in Athene. Voor de foodies onder de reizigers is Athene een walhalla.

Athene reistips Reisblog Athene

4. De enige hoofdstad aan het strand

Wist je dat Athene de enige hoofdstad is aan de kust van Europa? Dat maakt Athene een heerlijke vakantiebestemming! Naast alle cultuur kun je in Athene naar het strand, genieten van de Atheense Riviera huur een auto in Athene en rijd langs de kust. Als je meer tijd hebt dan alleen citytrip dan is het een aanrader om een verboot te pakken naar één van de prachtige Griekse eilanden of ga eilandhoppen. Zo divers is niet alleen Athene zelf, maar ook de regio van Athene.

Athene Reisblog Reischick

5. Uitgaan in Athene

Blijf je graag in Athene en geniet je van lange dagen? Dan moet je de zon onder zien gaan op één van de vele rooftop bars die de stad rijk is met natuurlijk een geweldig uitzicht op de Akropolis of bij één van de vele beachclubs, want dat is de diversiteit van Athene.

Krijg jij al zin in een reis of citytrip naar Athene? En was je al bekend met Athene? Hoe heb jij de Griekse stad ervaren?

Meer reisinspiratie van Reisblog Reischick op TwitterInstagram of Google+  of Like reisblog Reischick.

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds