Antwerpen ’t Zuid ontdekken

Misschien een beetje raar. Een stad zo dichtbij staat op mijn bucketlist Antwerpen. Ik heb zelfs in Antwerpen gewoond, alleen ik heb er ook heel veel uren gewerkt. in Antwerpen heb ik stage gelopen in de hotellerie en het is ook al weer een aantal jaartjes geleden. in de afgelopen jaren is Antwerpen heel erg ontwikkeld en dan ook echt het Zuid in Antwerpen. Dit staat ook op mijn bucketlist. Om ´t Zuid te gaan ontdekken. Het hippe Zuid wel te verstaan. Dit ga ik denk al veel sneller doen dan verwacht, want 11 juli ga ik een heerlijk dagje naar Antwerpen om te shoppen in de solden, perfect om ook ´t Zuid te gaan ontdekken, want na een aantal uurtjes heb ik het altijd wel gezien op de veel te drukke Meir. Tijd om dus deze keer niet in het winkelgebied te gaan lunchen en de middag op het ´t Zuid te gaan doorbrengen, maar waar?

Bucketlist Bestemming Antwerpen ’t Zuid de tips

Tip 1 Antwerpen ’t Zuid ’t Eilandje

De laatste jaren helemaal ontwikkeld in Antwerpen ’t Eilandje en ik ben er nog nooit geweest. Vooral nu in de zomer echt een hotspot. Midden in de Schelde en het schijnt perfect om de zonsondergang te zien in Antwerpen. Veel terrasjes, restaurantjes, maar ook evenementen, sport en musea. Voldoende om rond te struinen en om te ontdekken.De restaurantjes openen in het weekend al om 9 uur voor het ontbijt, dus je kunt hier zeker je dag beginnen. Een beetje alles wat hip Antwerpen zoekt en vooral als je uit de drukte van het toeristische centrum wilt zijn. Vanaf Centraal Station Antwerpen gaat er een bus naar het Eilandje dus dan gaan we het echt wel vinden en met de auto moet je de Scheldekaaien volgen.

Keramikske Café 't Zuid Antwerpen tips Reisblog Reischick

Tip 2 Antwerpen ’t Zuid Ramada Plaza Antwerp Hotel

Als ik de tijd heb ga ik altijd even terug, naar mijn oude stage plek. Er werken nog steeds, na 10 jaar, oud collega’s. Ik ben dus wel op ’t Zuid geweest. Alleen niet toen het al helemaal in ontwikkeling was voor de hipsters en ontspanning. Het Ramada heeft ook heel vaak leuke acties voor een weekend Antwerpen. Een tip dus en is een mooi vier sterren hotel met een goede ligging. Wil je toch naar de Meir dan vertrekt de tram naar het centrum voor de deur. Ook ideaal!

Tip 3 Antwerpen ’t Zuid Fiskebar en Oysterbar

Ik ben er dol op Fishfood! In Azië verveel ik mij dan ook echt niet. Mijn Thaise vriendinnetje vind shrimps saai, maar ja hé wij eten ze niet iedere dag. Fiskebar en Oysterbar zijn dan ook een luxe. Alleen echt een tip en op mijn bucketlist. Van veel locals ook het favoriete restaurant in Antwerpen aan de Schelde voor vis en oesters natuurlijk. Of het er deze keer van komt, ik denk het niet. Onze kleine hipster gaat ook mee en ik vind het echt een tip voor een rustig weekendje met z’n tweeën als in Eric en ik of een girls weekend weg. No kids allowed dus.

Tip 4 Antwerpen ’t Zuid Zuidterras

Duimen voor mooi weer! Dan wordt dit het adres voor de lunch. Uitzicht over de Schelde en heerlijk buiten lunchen. Het schijnt een druk adres te zijn, maar het is ook eigenlijk wel logisch. Het Zuid terras is een parel. Uitzicht over de Schelde, terras in de zon en het echte Antwerpen gevoel. Gewoon doen dus. Je kunt ook binnen zitten, maar het is toch wel een beetje anders.

Badboot tips 't Zuid 't Eilandje Antwerpen Reisblog Reischick

Tip 5 Antwerpen ’t Zuid Badboot

Zwemmen op ’t Zuid. Nee we gaan niet naar het strand, maar op warme dagen nemen we wel een duik. Er is een zwemdbad in de Schelde gelegd op een boot en ik ben er nieuwsgierig! Badboot is de naam. Sowieso een kijkje waard.

Like je reisblog Reischick

Ga je Reischick volgen op Twitter, Instagram of Google+

Meer leuke tips in Antwerpen? Dan is dit echt mijn favoriete citytrip handleiding van 100% Antwerpen:

Antwerpen 't Zuid tips Reisblog Reischick

 

 

 

 

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds