Boedapest heeft een plekje in mijn hart

Boedapest heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart. Niet alleen ben ik een aantal keer in deze mooie Oost- Europese stad geweest voor een leuke citytrip. In Boedapest heb ik ook gestudeerd. Dit is al weer meer dan tien jaar terug en ik moet toegeven de afgelopen jaren is er veel veranderd. Alleen de highlights en de klassieke evenementen blijven hetzelfde. Boedapest is voor mij een must visit stad. Misschien klinkt het gek, want Boedapest, Oost-Europa dan denk je aan koud weer, alleen ga deze mooie stad ook zeker eens bezoeken in de winter. Je zal de stad echt op een hele andere manier beleven.

3x Boedapest bezoeken in de winter

1. Bezoek de kerstmarkten van Boedapest

In de winter is de stad nog sfeervoller dan in de zomer. Bezoek dan ook de groots opgezette kerstmarkten. Boedapest is een echte Sisistad met veel pracht en praal. Stel je voor als dit alles verlicht is tijdens de donkere feestdagen. Je loopt een beetje door een winters sprookje. Het grootste gedeelte van de kerstmarkt is op het plein bij de grote Dom van Boedapest bij Vörösmarty tér, maar overal in de stad is het prachtig verlicht en kom je overal kerst kraampjes tegen. Bezoek de Hongaarse stad dus niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Meer musea, restaurants en bars zijn dan ook geopend, dan tijdens de warme zomermaanden een absolute tip voor een gezellige en mooie reis, waarin de je de stad echt kun ontdekken en beleven op een culturele manier. De sfeer voel je direct aan de Donau met het prachtige uitzicht op de heuvels en de verlichte trams die voorbij rijden. Snacken onderweg? De Salami worsten daar is Hongarije trots op, drink een schnaps, drink bor de gekruide wijn of een soort glühwein en natuurlijk de Hongaarse Goulash, maar ook de hartige broodjes zijn heerlijk zoals Karp of beigl mogen niet ontbreken.

2. Vier groots oudejaarsnacht in Boedapest

Ga dan oudejaarsnacht vieren in Boedapest! Een lange feestnacht dat kan ik je wel beloven! In Boedapest ga je eerst wandelen langs de kerstmarkten waar alles is versierd en verlicht in de het centrum van de stad. Vervolgens gaat iedereen dineren bij één van de vele restaurants. Mijn favorieten bevinden zicht op Liszt Ferenc Ter. Om na het diner rond 22.00 uur te wandelen naar de Donau, waar om 00.00 uur het grote vuurwerk, vanuit de heuvels aan de Buda kant wordt afgestoken tot 00.30 uur. Vanaf dan is het één groot feest in Boedapest en zijn alle barretjes geopend voor een gezellig drankje en om het nieuwe jaar te vieren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het niet te laat maken en voor de volgende dag bij één van de spa’s van de stad te reserveren, want ook deze wil je niet missen.

Uitzicht het kasteeldistrict Boedapest

En dan dit uitzicht over Boedapest in de winter. Prachtig verlicht en misschien wel sneeuw! Echt geweldig.

3. Prachtig uitzicht vanuit het Kasteeldistrict

Vergeet niet te genieten van een prachtig uitzicht over de stad en wandel door het kasteeldistrict. In de ochtend kan het mistig zijn dus ga later op de dag en geniet van de zonsondergang, zodat je ook alle lichtjes in Boedapest ziet en de mooiste bruggen verlicht. Oh ja ga natuurlijk ook genieten van warme chocolademelk en de beste taarten in Boedapest bij de oudste en beste konditorei in de stad met eveneens prachtig uitzicht. Een tip deze konditorei kun je ook nog vinden in de het centrum van de stad op het plein bij het nieuwe winkelcentrum in een prachtig oud pand.

Je kunt natuurlijk je reis helemaal zelf regelen om ook van deze prachtige stad te gaan genieten, maar De Jong Intra verzorgt deze winter de leukste citytrips naar Boedapest om deze stad ook in wintersferen te gaan beleven.

Meer volgen van Reisblog Reischick op Twitter, Instagram of Google+   of Like reisblog Reischick.

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds