Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit te trekken. Iets waar je juist heel erg naar uitkijkt. De enige actie die wij echt hebben ondernomen was naar de bouwmarkt, meubelboulevard, IKEA en andere interieurwinkels gaan. Zelfs zo vaak dat wij het echt beu waren en onze kleine man al helemaal. De opa’s en oma’s daarentegen zij hebben al veel terrasjes, restaurantjes en leuke plekjes met hem ontdekt. Ondertussen werd het wel eens tijd dat wij een dagje met onze kleine man op pad gingen. Niet, omdat wij het niet wilden, maar een woonhuis is ook een luxe in plaats van een appartement om met een gezin in te wonen. Het afgelopen half jaar hebben we daar dan ook eigenlijk alles op alles voor gezet. Eindelijk was het tijd om eens een echt dagje weg te gaan. Een good old dagje Antwerpen was aan de beurt. Antwerpen staat ook nog steeds op mijn bucketlist en dan om naar ’t Zuid te gaan in Antwerpen. Ik zal heel eerlijk zijn hier is het niet helemaal van gekomen. De planning liep een tikkeltje anders, want wij hadden gigantische shop behoefte. Wat wij wel gedaan hebben? Lees het in dit blog en de tips die ik erbij geef.

Ons dagje Antwerpen

Sinds Florian, kan ik wel zeggen dat ik absoluut geen avondmens meer ben, maar een echte earlybird ben geworden. Wij zijn dan ook al om 7.30 weggereden naar Antwerpen. Zot he? Tja, het flesje erin en bij ons de koffie erin en klaar voor vertrek waren we. Sowieso stond er bij ons op de planning ontbijten in Antwerpen om er een echt dagje uit van te maken. Even wennen, wij wonen niet meer in Haarlem, maar in Brabant. Tja ons route naar Antwerpen is dan ook drastisch gehalveerd, de aangekondigde files waren er niet en met drie kwartier stonden wij in Antwerpen.

Gratis parkeertip in Antwerpen

Nee nog niet in het centrum van Antwerpen. Het was zeker mogelijk geweest om al midden in de stad te staan. Het nadeel, je betaalt de hoofdprijs aan parkeerkosten. Een tip voor gratis parkeren, parkeer op Linkeroever. Hoe ga je naar Linkeroever? Je navigatie zal de P&R niet zo snel herkennen, maar de Blancefloerlaan wel. Als je ongeveer nummer 20 invult dan rij je ook direct de juiste richting op. Hier kun je parkeren op de P&R of langs de weg. De trams gaan hier allemaal naar het centrum. Stap uit bij bij Groenplaats (ter hoogte van de grote Markt, plein bij het Hilton), Meir (de winkelstraat), Diamant (Winkelstraat) of Centraal station voor de ZOO en diamantmuseum.

Ontbijten midden in het centrum

Ontbijten in Antwerpen Mockamore Koffie en koffiekoeken Reisblog Reischick

Zo vroeg in Antwerpen hadden wij zeker het plan om al te gaan ontbijten. Eigenlijk stond dit gepland op ´t Zuid en eigenlijk ´t Eilandje, waarvoor dan al een fikse wandeling ondernomen moest gaan worden. ´t Zuid is het dus ook nooit meer van gekomen. Geen probleem, want de dag is nog jong, maar wel naar de andere kant van de stad en de planning was shoppen. Dan maar midden in het centrum. Er opende al een gezellig koffietentje met terrasje, waar wij niet de enige vroege vogels waren en aanschoven op het terras. Gezelligheid ten top en ons dagje Antwerpen met koffie en ontbijtkoeken was begonnen bij Mockamore aan De Wilde Zee in het centrum.

Gezellig een dagje naar Antwerpen mama en florian reisblog Reischick

 

Solden! Shoppen met veel korting

In Nederland is het inderdaad vanaf mei juni tegenwoordig al uitverkoop of misschien wel he hele jaar, zo lijkt het in ieder geval wel. Vaak zijn alleen de percentages 20% en met geluk 30% wat ik niet echt korting vind, totdat het seizoen is afgelopen en het echt wordt afgeprijsd. Geef mij de uitverkoop in Spanje maar! Uhm Spanje, ja Spanje! Alleen daar gaat het nu niet over en daar kun je ook niet steeds naartoe. België is dan veel toegankelijker. De zomersolden is altijd de hele maand juli en bijna alles gaat direct voor 50% en soms zelfs meer. Echt uitverkoop en ook echt op de laatste collectie. Je hebt er iets aan. Direct in de ochtend zijn wij voor de Solden gegaan voor Florian, Eric en voor mij. Wij waren er al in het tweede weekend, dus het veel nog wel mee met de drukte en het aanbod, maar het eerste weekend is echt een succes en het laatste weekend dan is de afprijzing echt geweldig! Wij hebben goed geshopt bij Benetton, Zara, Mango, HEMA, Bronx en nog meer.

Flink geshopt in de Antwerpen Sholpen tips dagje Antwerpen Reisblog Reischick

Tijd voor de lunch

Natuurlijk shoppen met een baby is niet alles en zelf vonden wij het ook echt een dagje uit dus tijd voor een welverdiend terrasje. Een aantal jaar terug moest ik altijd zoeken naar leuke restaurantjes en terrasjes in de omgeving van de Groenplaats, Grote Markt en Meir. Het is gewoon heel toeristisch en echt winkelgebied. Daar gaat het nu éénmaal meer om shoppen dan om eten. Toch heb ik tegenwoordig een aantal favorieten restaurantjes.

Lunchen met papa en Florian dagje Antwerpen Reischick Reischick

Nee niet de pizzarestaurantjes voor de toeristen. Als student kwam ik hier wel vaak, want het is echt zo goedkoop en wij maakten er een sport van om niet in 30 minuten weer buiten te staan, maar om er rustig twee uur te blijven zitten. Tegenwoordig kom ik graag bij Restaurant Appelmans tussen de Groenplaats en de Grote Markt, maar echt voor diner of een cocktail aan de bar. Ook bij de Grote kerk zijn diverse hele gezellige bierkroegjes die je niet mag overslaan. Alleen voor lunch ga ik tegenwoordig bij de lunchrooms in de Jezusstraat lunchen. Het mosselenseizoen is al begonnen en wij bestelden mosselen en zoals bijna altijd een croque met Belgische biertjes.

Belgische biertjes in Antwerpen Reisblog ReischickOns dagje Antwerpen met de nieuwe mosselen reisblog ReischickCroque Videe reisblog Reischick dagje Antwerpen

Om de dag af te sluiten gingen we nog even shoppen en weer terug naar huis om alle aankopen op te ruimen en met de benen om hoog bij te komen van een gezellig dagje Antwerpen.

Like je reisblog Reischick

Ga je Reischick volgen op Twitter, Instagram of Google+

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds