Gewoon Nederlands Tag van Travelblog Reischick

Ja, eindelijk! Een lange wens gaat in vervullen al twee jaar lang blog ik met heel veel plezier op mijn foodblog Foodinista en nu eindelijk kruipt het bloed, waar het niet gaan kan. Ik heb ook tijd gevonden voor mijn andere passie. reizen en ik ben gestart met mijn eigen reisblog! Wat wilde ik dit al lang, maar met een zwangerschap, kleine baby en een grote verhuizing net achter de rug bleef dit wel gebouwde blog een beetje leeg. De rust is terug in huis en rustig gaan we ook weer aan reizen denken en tijd voor mijn eigen travelblog Reischick! Ja ook deze stoere mama blijft een chick die wil reizen! Reizen is meer dan een passie. In mijn leven staat het eigenlijk centraal. Ik ben zelfs afgestudeerd in reizen met een studie aan de NHTV in Breda. Mijn eigen reisblog moest er dan ook komen om deze passie te delen en hopelijk ook tips en tricks waar jullie iets aan hebben. Voordat ik deze ervaringen direct online ga bloggen en met tips en tricks ga komen vind ik het denk ik veel leuker en jullie misschien ook wel als ik er een tag weekje van ga maken, want wie ben ik eigenlijk en wat zijn mijn reis interesses, wat kun je zoal verwachten op Reisblog Reischick. In het allereerste echte blog blijven we dicht bij huis in de Gewoon Nederlands Tag, want ook in Nederland kunt je goed reizen! Ja echt wel. Ook hier hebben we veel te ontdekken en kunnen wel heel veel ondernemen. Een ding waar ik graag over wil gaan bloggen wat ondernemen wij als gezin in Nederland en wat is er allemaal te doen. Een leuke tag is dan natuurlijk, wat zijn een beetje mijn Oer Hollandse voorkeuren met deze Gewoon Nederands Tag. Wel leuk, want alsof jullie dit nu echt met heel veel allemaal zitten te lezen dit eerste blog en echt een aha moment hebben, maar één ding ik heb er plezier in!

Gewoon Nederlands Tag

De Gewoon Nederlands Tag vind ik een leuke tag om mee te beginnen op een reisblog en kwam ik tegen op het blog van Gewoon Marieke, aangezien ik natuurlijk nog niet getagt word ben ik gewoon zo vrij geweest om hem leuk over te nemen. De vragen, zijn zoals verwacht echt lekker Nederlands en gaan van gezellig huiselijk tot de heerlijke Nederlandse food cultuur, want ook wij hebben natuurlijk echte delicatessen die altijd heel goed in de smaak vallen bij toeristen. Alleen wat zijn mijn voorkeuren. Ik ben benieuwd, hoe vaak jij hier eigenlijk bij stil staat? Marieke heeft alles in een filmpje verwerkt super tof! Alleen ik vlog nog niet. Dus van mij, boring: tekst en foto’s.

1. Één of meer koekjes bij de thee?

Ik zou liegen, als ik zou zeggen één koekje, dus meerdere. Ik moet hier trouwens nog wel om lachen. Een Spaans collegaatje van mij bij een eerdere werkgever had hier een een leuk verhaal over. Haar moeder vertelde altijd dat het typisch Nederlands is om de koekjestrommel rond te gaan en hier iedereen één koekje uit te laten pakken. Wij Nederlanders hebben het altijd over gezellig, maar dit is zeer ongezellig en heel ongastvriendelijk. Haar moeder schrok hier altijd heel erg van en ging daarna nooit meer bij deze dames op de koffie of thee. Ze voelde zich hier niet welkom, totdat ze onze cultuur begreep. Bij mij is het meer lekkere trek, haha dat ik er meerdere wil, maar als je bij mij meerdere koekjes bij de thee wil, dan mag het hoor!

Koekjes bij de thee Gewoon Nederlands Blog Reisblog Reischick

2. Wat is je favoriete stamppot?

Ik heb niet echt een lievelings stamppot. Ik vind ook niet dat ik moet kiezen. Ik ga voor de stamppot die ik het aller liefst niet eet: Boerenkool. Verder vind ik ze allemaal wel oké.

Frisse Sla stamppot een yay of nay van reisblog reischick gewoon nederlands tag

3. Welke Nederlandse feestdag vindt jij het leukste?

Op stip bovenaan Sinterklaas. Lange tijd was het Koningsdag. Feestvieren, feestvieren en feestvieren. Alleen nu ik een kindje heb is Sinterklaas weer helemaal terug op de agenda. Echt Nederlandse kneuterigheid. Wel of geen Pietenkwestie, het gaat om het dobbelen, surprises, gedichten, snoepgoed en alles wat er bij komt kijken. Huiselijk eigenlijk? Al blijft het Koningsdag gevoel ook wel hoor en ben ik eigenlijk wel trots op ons Koningshuis ik vind de vertegenwoordiging in het buitenland echt top!

4. Wat is volgens jou de leukste plek in Nederland?

Er gaat nog veel ontdekt worden, maar mijn top 5 op dit moment in willekeurige volgorde is toch wel, het mooie Maastricht, de grachten van Amsterdam, de molens van Kinderdijk, de Friese Meren, de bollenvelden bij Haarlem en ongetwijfeld vergeet ik zo veel!!! Ook blijft er altijd één plekje heel mooi. In het dorp waar ik vandaan kom, Sliedrecht aan de rivier de Merwede, is een klein pleintje aan de rivier. Het is echt prachtig met mooi uitzicht op de rivier, Biesbosch en vooral als er grote schepen voorbij varen. Echt genieten met mooi weer. Is het een leuke plek, nee, maar wel mooi!

5. Wat is jouw favoriete accent en doe een stukje na.

Niet nodig om na te doen ik spreek het zelf vloeiend ik kom uit Sliedrecht een dorp tussen Dordrecht en Gorinchem en wij hebben een echt eigen dialect. Nee geen Rotterdams, nee geen Dordrechts en geen Brabants of Zeeuws gewoon Sliedrechts. Het Sliedrecht heeft voor mij leuke woorden en daar woont mijn familie dus een beetje thuis. Het maakt het accent en dialect thuis en mooi al is het zeker niet charmant. Ik heb in Breda, Antwerpen, Budapest, Haarlem en ondertussen weer Brabant gewoond dus dit dialect neem ik altijd een stukje mee.

6. Welke typisch woord is volgens jou typisch Nederlands?

GEZELLIG! Niet alleen door het woord, de inhoud en betekenis. De klank is voor buitenlanders ook ver verschrikkelijk. De GGGGG en ZZ en LL. Totaal niet uit te spreken en om aan te horen.

7. Welk typisch Nederlands gebruik vindt jij het leukst?

Ik vind het stiekem toch altijd heel leuk dat wij hoe dan ook bij een verjaardag altijd in een kring gaan zitten het is iets automatisch en heel Nederlands.

8. Welk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde?

PFFFF echt geen idee, daar let ik zelf eigenlijk niet zo op.

9. Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?

Ik ben echt dol op Nederlandse winkels, eigenlijk een beetje trots op. Al shop ik ook liever ZARA in Spanje, Primark in Engeland, is het een beetje vreemd? Weet ik niet eigenlijk. Maar in Nederland HEMA en AH, ik vind het in deze tijd ook altijd heel jammer als een Nederlands merk het niet overleefd. Dan vraag ik mij altijd af wat ze anders hadden kunnen doen. Ook vind ik het jammer als bedrijven zich door Internationale merken laten opkopen. Waar is onze trots, dan is het niet meer NL. Niet dat ik de economie niet begrijp hoor, of puur NL ben, maar ik heb wel een beetje Heineken trots in mij.

10. Wie vindt jij de leukste BN-er?

Deze vraag is niet geschikt voor mij haha. Ik ben niet zo snel geïmponeerd of strarstruck door BN-ers. BN-ers die down to earth liken? Dan vind ik Floortje Dessing toch wel heel tof, natuurlijk een echte Reischick!

11. Wat vindt jij het mooiste en leukste Nederlandstalige lied?

Heb je even? Ik ben echt van de Nederlandstalige muziek. Ik heb nog een paar zwaktes voor andere muziek en daar kom je nog wel achter. Ik moet natuurlijk een aantal geheimen bewaren anders wordt dit blog een beetje saai. Bij Guus Meeuwis en BLOF en het Nederlandstalig lied van Racoon dan zing ik sowieso mee. Echt NL dus en ik luister er graag naar als ik langer op reis ben. Dan luister ik trouwens ook graag naar de echte toppers uit de jaren 80 van Stiekem gedanst, Doe Maar en nog veel meer.

12. Haring? Ja of Nee?

Yes, Please! Met uitjes en alles er op en eraan!

Like je reisblog Reischick

Ga je Reischick volgens op Twitter, Instagram of Google+

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds