Hamburg op de bucketlist

Niet zo lang geleden heb ik voor mij zelf weer eens een reis bucketlist opgesteld en eerlijk, is eerlijk die doet ik stiekem regelmatig, want gelukkig kan ik zeggen als reislustig typje dat ik ook al een aantal bestemmingen mag wegstrepen en dat deze niet meer op mijn bucketlist staan. Ook zijn gelukkig niet alle bestemmingen heel ver weg, dus is mijn bucketlist, voor mij gelukkig, ook nog een beetje realistisch. De Duitse stad Hamburg is zo’n bestemming, heel realistisch toch, want hier kun je makkelijk een weekend naartoe? Alleen waarom wil ik hier naartoe en misschien jij ook wel als je dit blog hebt gelezen? Nou om de volgende redenen! Laat je inspireren en ga een weekend naar Hamburg of zet deze stad net als ik ook op je lange bucketlist.

Redenen om naar Hamburg te gaan

Hamburg is hip, bruisend en vol in ontwikkeling, nee niet alleen bekend om Sylvie, Rafael en Sabia. In deze stad kun je echt goed een weekend genieten en ik denk eigenlijk wel veel langer. Zelf zou ik naar deze stad gaan in de lente of de zomer.

Haven van Hamburger bucketlist Reisblog Reischick

De haven van Hamburg is groot, vol architectuur, maar ook met terrasjes, winkels en er zijn veel rondvaarten op zeiljachten en de typische rondvaartboten. Ook kun je er fietsen huren, want de haven is zo groot en mooi een echte must sea.

Uitzicht Haven van Hamburg bucketlist Reisblog ReischickNog een foto van de haven van Hamburg, waar je rustig een dag kunt doorbrengen. Ook is er een pretpark voor kinderen en is de dierentuin heel dichtbij. Een kidsproof stad dus.

Haven van Hamburg zeiltoch om de stad te bekijken tip travelblog ReischickOp veel manieren kun je Hamburg verkennen, sowieso is door de haven van Hamburg varen een goed idee, maar varen op een zeilschip vind ik ontspanning.

sullberg biergarten in Hamburg bucketlist reisblog Reischick

Ook in hamburg zijn veel Biergarten, net als in veel andere Duitse steden, alleen Hamburg is een mondaine stad. Biergarten Sullberg is één van de mooiste biergartens van de stad, met uitzicht over de stad en de haven. Een bucketlist plekje voor het uitzicht en de ervaring.

Moderne restaurants in Hamburg bucketlist hamburger reisblog Reischick

Niet zo’n fan van een biergarten, ik wel, maar daarnaast ook van koffiebarretjes en hippe restaurants? Dan is Hamburg echt jouw stad! Iedere dag opent er een nieuwe hotspot in Hamburg het is The Place to be!

Bucketlist bestemming Hamburg Reisblog Reischick

Natuurlijk ontbreekt er in Hamburg ook het stadsstrand niet, toch vind ik dit altijd een beleving in iedere stad, waar het lijkt alsof de cultuur van de stad een beetje samen komt op een zomerse dag en ideaal om even aan te schuiven voor een drankje en te relaxen tijdens de je stadswandeling.

Architectuur Hamburg bucketlist Reisblog Reischick

 

 

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds