Italië waar gaan we naartoe? Foto Inspiratie

Tijd om te reizen, dan is voor ons de vraag Italië waar gaan we naartoe? Eerst waarom Italië en hoe kun je mij gaan volgen op reisblog Reischick.

Ons jaar

Het afgelopen jaar hebben wij best wel een pittig jaartje beleefd, een leuk pittig jaar. Een jaar waar we super trots op zijn en waarin wij veel werk hebben verzet. Nu is het tijd om echt te gaan genieten. Van ons gezinnetje en alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd.

Toch op reis naar Italië

Het afgelopen jaar ben ik moeder geworden van Florian en is Eric natuurlijk vader geworden. Tussendoor zijn wij ook verhuisd van Haarlem naar Kaatsheuvel. Een grote klus. Niet alleen de afstand tussen de huizen, maar ook het project. Een casco jaren 60 woning hebben wij volledig verbouwd, in vier maanden tijd. Een project om trots op te zijn, maar ook pittig. Ons besluit stond vast. Deze zomer gaan we genieten van de rust in ons huis en om de omgeving te verkennen. Ergens in het voorjaar van 2016 gaan wij aan reizen denken.

Gezin op reis

Soms kruipt het bloed waar het niet gaan kan en besef je ook dat je niet helemaal tot rust komt thuis, ken je het gevoel? Er blijven altijd klusjes om te doen, je wilt over andere dingen nadenken en werk blijft je achtervolgen. Na er over nagedacht te hebben, gaan we toch reizen! In september is het zover de eerste gezinsvakantie, heel spannend. Samen niet zo, spannend, maar wel onze eerste reis met Florian, van dan 1 jaar oud. Wij gaan naar Italië. Niet ver weg en voor zowel Eric als voor mij eigenlijk heel onbekend. Zelf ben ik alleen vanuit Kroatië in Venetië geweest en Eric is een aantal dagen in Rome geweest.

Italië, help ik kan niet kiezen!

Wanneer ik een beetje ga rond kijken en zoeken op internet. Dan kom ik er achter, wat is Italië groot en wat is er veel te zien, proeven, ontdekken en te reizen! Help, waar moet ik beginnen in Italië! Help, Italië waar gaan we naartoe? Wij hebben nog voldoende tijd om dit uit te zoeken en mijn plan om jullie de komende tijd mee te nemen in het ontdekken van Italië en het uitzoeken, plannen en ontdekken van een leuke, interessante en reisbare Italië reis. Mijn ontdekkingstocht start met foto inspiratie. Eigenlijk een moodboard met de meeste mooie, zonnige, smaakvolle en Mediterrane foto’s. Om ons te laten inspireren voor onze echte geniet vakantie. Wat mij is opgevallen, veel mede Italië reizigers hebben hier ook veel moeite mee dus ik hoop dat ik je de komende weken kan inspireren voor een Italië reis van jouw dromen. Het kiezen, hoe je kunt beginnen, het organiseren, het reizen en veel meer! Ciao bella!

Italië waar gaan we naartoe? Foto Moodboard Inspiratie

1. Vettica Campania Strand

Strand Vettica Campania italië foto inspiratie ItaliëGaan we voor een strandvakantie in Italië? Voor de rust zouden we ervoor moeten kiezen, maar met een dreumes van 1 jaar, gaan wij dit nooit lang vol houden. Af en toe strandjes bezoeken zou wel perfect zijn. Vooral deze prachtige strandjes aan de Amalfi Kust staan op mijn bucketlist. Ongeveer 20 tot 25 uur rijden vanaf Nederland. Dit strandje is bij Vettica Campania en een echt Roadtrip strandje.

2. Souvenir shoppen in ToscaneToscaans aardewerk keramiek shoppen Reisblog ReischickIk ben gewoon heel gevoelig voor souvenirs, vooral als het voor de keuken is. Sowieso denk ik dat de Italiaanse keuken mij wel gaat bevallen, maar voor mijn foodblog vind ik ook dit servies helemaal geweldig. Kan ik het alleen shoppen in Toscane of door heel Italië?

3. Zonnebloemvelden in ToscaneZonnebloemvelden in Toscane het echte vakantiegevoel Reisblog Reischick

Geweldig! Wat een vakantiegevoel. De vrolijke zonnebloemvelden in Toscane. Wel even uitzoeken of wij hier in september ook nog van mogen genieten.

4. Stranden Toscane

Toscaanse Stranden voor het echte relaxen Reisblog Reischick Italië foto inspiratie

Heerlijk genieten op het strand. Dit is echt zo lang geleden. Een echte strandliefhebber ben ik niet, maar op een goede strandstoel, hopelijk Florian genietend en spelend met het zand, emmertje en schepje en een teint krijgen. Ik heb er zin in! Uhm keuzes!

5. Pastashop NapelsNapels Pastashop winkels waar naartoe in Italië reisblog Reischick foto inspiratie

Geweldig deze pastashop in Napels. Hier word ik echt nieuwsgierig van. Ik kijk er naar uit om uiteten te gaan, maar om ook exclusieve boodschappen te doen. Zoals deze exclusieve pasta’s in Napels. Zoeken of het alleen in Napels kan, maar ongetwijfeld ook in Umbrië, Toscane en andere delen van Italië.

6. Thermale Baden Toscane

Thermale baden in Toscane foto inspiratie reisblog Reischick Italië

Heerlijk! Ik wist dus echt niet dat er in Italië heel veel thermale baden zijn. Iets wat niet heel opvallen is, aangezien Italië een vulkaanland is. Toch een verrassing. Echt iets om naartoe te gaan. Wel de kindvriendelijkheid opzoeken. Deze thermale baden zijn in Toscane.

7. Garda MeerFoto inspiratie Garda Meer Reisblog Reischick Waar naartoe in Italië

Het Gardameer kan ik mij echt herinneren als een vakantiebestemming waar mijn oma naartoe ging. Op deze foto zie ik wel hoe adembenemend mooi het is. Wel is mijn vraag, hoe leuk is het voor ons? Wat kunnen wij ondernemen? En welk klimaat kunnen wij verwachten in september.

8. Florence ontdekken

Mooi Florence ontdekken Reisblog Reischick foto inspiratie

Florence ontdekken is iets wat ik sowieso al jaren wil. Een prachtige stad in mijn beleving en verwachting en mooi te combineren met Toscane.

9. Duomo Milaan

Duomo Milaan Foto Inspiratie Italië Reisblog Reischick

Prachtig en heel indrukwekkend denk ik de Duomo in Milaan. Milaan is ook mooi aan te reizen vanuit het Como Meer voor een dagtrip of als tussenstop voor als we naar Toscane reizen of toch een roadtrip Amalfi gaan doen. Er zijn al voldoende ideeën.

10. Como MeerComo meer foto Inspiratie Italië Reisblog Reischick

Het Como Meer is zo populair. George Clooney heeft hier een huis, John Legend is er getrouwd, het moet er wel echt prachtig zijn! Het zou mij echt moeten overtuigen. Alleen heb ik het in één dag wel gezien of ga ik hier twee weken lang doorbrengen? Sowieso vind ik de foto prachtig en zijn er voldoende redenen om er naartoe te gaan. In ieder geval als het goed genoeg is voor A listers dan moet het ook op mijn A list. Misschien is er nog wel een logeerkamer over?

11. CapriCapri eiland Amalfi Kust Italië Foto Inspiratie Reisblog Reischick

Het adembenemende Capri. Moet bezocht worden bij een roadtrip langs de Amalfi kust. Een A-list locatie door het prachtige blauwe water, de grotten, de kliffen, zoals op de foto. Wat hier echt gedaan moet worden, snorkelen! Iets wat ik zelf heel graag doe. Een nadeel heel lastig als je op reis bent met een baby. Iets om over na te denken.

12. BicerinFoto inspiratie Italiaanse koffie turijn bicerin Reisblog Reischick

Bicerin. Een koffie specialiteit uit Turijn. Echt iets voor mij. Espresso met chocolade en verder een geheim uit Turijn om te gaan proeven, natuurlijk. Het nadeel, voorlopig ga ik alleen voor de Bicerin naar Turijn. Zijn er meer redenen om naar Turijn te gaan? Laat het mij zeker weten!

13. Roadtrip Amalfi Kust

Roadtrip Amalfi Kust Inspiratie Foto moodboard italië vakantieGeweldig om te zien hoe de Amalfi Kust is gebouwd en wat er te zien is. Reden voor een roadtrip vol verrassingen.

14. italiaanse Limoncello

Limoncello proeven in Italië Inspiratie Reisblog Reischick

Sowieso vind ik Limoncello echt heerlijk! Niet alleen om te drinken, maar ook om mee te koken. Ik denk niet dat een Italiaan het hier helemaal mee eens zal zijn, maar laten we gaan ontdekken of dit ook echt zo is. Op zoek naar Limoncello dus in italië.

15. Tivoli Park bij RomeTivoli Park bij Rome Foto Inspiratie waar Naartoe in Italië Reisblog Reischick

Ontzettend mooi en indrukwekkend werk. Het Tivoli Park bij Rome. Op de bucketlist in Italië.

16. Galleria Milaan

Galleria Milaan Mustsee Inspiratie Italië Reisblogger Reischick

Eigenlijk is Galleria ook een mall of overdekte straat, maar wel een hele mooie. Met een hele klassieke en stijlvolle sfeer. Van horen zeggen moet je er een keer geweest zijn. Naar aanleiding van de foto vind ik het ook, wat een details, al vind ik de Mc, net iets minder. Nou ja ook weer een tip natuurlijk om heel goedkoop te genieten van de sfeer bij Galleria met koffie of een milkshake. Sssst dit heb ik niet gezegd.

17. VeronaRomeo en Julia in Verona tips Italië Reisblog Reischick

In Verona is heel veel te zien en te doen! Voor een weekend of een dagje vanuit het Comomeer. Het verhaal van Romeo en Julia is hier geboren, Opera is hier geweldig in de zomer en ook heel de entourage. Alleen de foto vind ik al heel indrukwekkend. In het amphitheater worden nog heel de zomer live opera voorstelling opgevoerd. Een geweldige ervaring.

18. Gellato Italiaans ijs

Italiaanse Gellato Foto Inspiratie Italië Reisblog Reischick

Smullen en genieten van zacht Italiaans ijs! Het kiezen begint al bij de hoorntjes. Dit kan denk ik overal wel in Italië, maar toch moet dit wel gebeuren op een warme en zonnige dag met een beetje een leuk uitzicht.

19. Koffie en pastry ontbijt in Italië

koffietentjes met perfecte ontbijtkoeken in Italië foto inspiratie Reisblog Reischick

Ontbijten met de locals in italië. Er even bij gaan zitten is niet zo slim. Gewoon blijven staan, want anders wordt het een dure hobby. Alleen koffie met pastry en daarna de koolhydraten verbranden.

20. Kleine dopjes ontdekken in Italië

Pleintjes in kleine dorpjes ontdekken Foto Inspiratie ItaliëNiet alleen de grote en drukke steden, waar veel te zien is. Ook de kleine en mooi charmante dorpjes. Op terrasjes de dag doornemen, spontane festivals, aan lange tafels eten. Ik zie het allemaal voor mij in Italië. Genieten.

Alleen, waar in Italië. Wanneer de keuze gebaseerd wordt op foto’s gaan wij kiezen tussen Toscane en Amalfi. Beiden mooie roadtrips. Als wij voor één voor de roadtrips kiezen dan gaan we sowieso tussenstops maken. Waar wij naartoe gaan, ga je nog lezen in de volgende Italië blogs. Er komen zeker nog drie maanden Italië aan op reisblog Reischick.

Like je reisblog Reischick

Ga je Reischick volgen op Twitter, Instagram of Google+

 

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds