Koffer inpakken voor Parijs

Op mijn reisblog wil ik het niet alleen bloggen over mooie bestemmingen, dromen bij de bucketlist en de leuke, interessante en actieve dingen die je daar kunt gaan doen. Wat ik ook interessant en leuk vind zijn juist ook vaak de praktische zaken voor vertrek, bijvoorbeeld je koffer inpakken. Ik was bijvoorbeeld echt altijd een giga inpakster die het liefst heel haar kledingkast meenam op reis en daar bovenop ook nog de badkamer. Dit is de laatste jaren heel erg veranderd. Van al het gesjouw word ik echt niet blij, mijn vriend al helemaal niet en vervolgens word ik weer niet blij van de was, want uiteindelijk wilde ik altijd alle kleding wassen die op reis was mee geweest en zonde dat ik dan niet aan gehad! Ook vind ik het zonde, omdat het heel lastig is om souvenirs mee terug te nemen, want geen ruimte. Dus er is veel veranders en daarom Koffer inpakken, Backpack inpakken en travel light tips!

Ik begin bij een stad, waar ik regelmatig ben geweest. De koffer inpakken voor Parijs. Waarom Parijs? Ik ben er regelmatig geweest, het liefst reis je naar Parijs light met een klein koffertje of backpack door de drukte of het vervoermiddel, je kunt al het weer verwachten, zoals in Nederland en wat je inpakt mag ook voor alle gelegenheden zijn. Good luck! Oh ja het is ook nog een echt fashionista stad met style, om niet te vergeten. Mocht je, je daar iets van aantrekken.

Koffer inpakken voor Parijs

Wat heb je nodig voor Parijs? Eigenlijk gaat het om tien basis items, we gaan er even vanuit dat je een weekend naar Parijs gaat. Vertrek op vrijdagmiddag en retour maandagochtend met bijvoorbeeld de Thalys. Wat je meeneemt moet wel een beetje voor al het weer gereed zijn. Ik heb echt al het weer al meegemaakt in Parijs in juni stortbuien en geen seconde droog en in december en januari 16 graden. Gelukkig is er heel veel te doen in Parijs, maar toch moet je veel lopen en is mooi weer het fijnst.

Voor een weekend weg vind ik een handbagagekoffertje echt heel fijn, overzichtelijk en netjes.

Saxoline Sterren koffer Inpakken voor Parijs tips reisblog Reischick

Best wel vrolijk deze koffer van Saxoline en je herkent de koffer direct overal. Ik heb zelf een koffer van Saxoline met Tulpen, heel Nederlands en de koffer gaat al weer heel wat jaartjes mee. Dit is ook een handbagageformaat.

Mijn papieren mogen nooit in de koffer, dat vind ik eng en ook overzichtelijk, net zoals mijn camera, telefoon en andere praktische zaken. Met deze reden geen klein tasje mee, maar een mooie en iets sjiekere schoudertas die voor alle gelegenheden is. Ook voor een etentje of avondje uit.

makkelijke tas voor weekend weg Reisblog Reischick inpakken weekend Parijs

Super makkelijk, want deze tas kan met een lange schouderband om je nek, maar kan ook kort onder schouder en zo voor veel gelegenheden geschikt. De tas is zacht en hoe voller, hoe groter. Een schoudertas vind ik sowieso altijd fijn met citytrips het geeft altijd het gevoel iets minder op te moeten letten, maar je kunt de tas ook strak onder je arm klemmen.

Inpakken voor Parijs ideale zonnebril Reisblog Reischick

Zonder zonnebril kan ik sowieso niet, dus deze moet sowieso mee. Het ontspant en is ook erg fijn als je de avond ervoor alles uit een lang weekend Parijs hebt gehaald, sowieso hoort het helemaal bij het straatbeeld in Parijs.

Kipling Paraplu Inpakken voor weekend Parijs reistip reisblog Reischick

Een zonnebril, dan helaas ook paraplu. In Parijs ben ik zelf helaas gewaarschuwd. Hier heb ik van alle keren al net zoveel regen als zon meegemaakt en met een paraplu heb je toch niet iets meer plezier. Ik heb er geen plezier aan om met een grote paraplu rond te lopen dus een prettige mini variant, want een paraplu meenemen, brengt geluk of is het bijgeloof?

Nike Sneakers ondenkbaar in Parijs Frankrijjk tip Reisblog Reischick

In Parijs loop ik echt kilometers, waar ik thuis al lang zou gaan fietsen, met de auto zou gaan of het OV zou pakken ga ik in Parijs lopen. Wel met een paar goede sneakers aan mijn voeten, zoals deze Nikes.

Reischick reisblog inpakken voor Parijs instappers klassiek makkelijk wandelenGeen sneakers aan voor als je in de avond een hapje gaat eten of toch nog een drankje gaat doen. Dan zijn instappers nu helemaal hip en ze lopen ook nog heel makkelijk! Valt je iets op? De basis is zwart. Heel basis en makkelijk en netjes te combineren. Dit kan bijvoorbeeld ook met bruin, wit of donker blauw, maar zorg er wel voor dat het in één kleur is.

Overhemdjurkje olijfgroen inpakken voor Parijs reisblog Reischick

Heel basis en heel makkelijk om te combineren het overhemd jurkje. Voor een warme dag leuk met blote benen en de instappers of sneakers, maar is het minder warm dan kan het jurkje ook heel goed gecombineerd worden met een strakke jeans.

Jeans inpakken voor Parijs reistips Reisblog Reischick

Ideaal en altijd meenemen een jeans. Een jeans neemt, alleen wel veel ruimte in, in de koffer. De tip, trek deze altijd aan tijdens de reis. Zeker wanneer je gaat vliegen.

Kaftan inpakken voor Parijs Kaftan zomeravonden reisblog Reischick

Altijd iets meenemen voor de frissere dagen en frissere momenten. Met deze kaftan vrolijk je ook direct je basis outfit op. Zo pak je praktisch en strategisch in en heb je direct een eyecatcher.

Inpakken voor Parijs tips reisblog Reischick

Een wit blouse t-shirt makkelijk te combineren en staat eigenlijk overal bij. Zomers en fris en klassiek en daarom voor veel gelegenheden geschikt.

Korte jumpsuit inpakken voor Parijs tips reisblog ReischickVeel lopen, alleen nog maar tijd voor het stadsstrand of juist om uit te gaan dan is deze korte jumpsuit sowieso geschikt! Alleen even afhankelijk van de schoenen.

sandalen inpakken voor Parijs hoogzomerEcht uitgaan of hoogzomer, dan wil je misschien ook nog sandalen meenemen. Een naaldhak of kleinere hak of stiletto zou ik echt thuis laten in Parijs met alle kleine tegeltjes. Veel plezier in Parijs en succes met inpakken en vergeet natuurlijk niet nog een paar kleine basisbehoefte mee te nemen.

Met deze basics heb je altijd een complete outfit en heb je eigenlijk, maar 10 stuks nodig om helemaal compleet op reis te gaan. Natuurlijk heb je nog een aantal basics nodig, maar daar kom je zelf ook wel uit.

Like je reisblog Reischick

Ga je Reischick volgen op Twitter, Instagram of Google+

Wist je dat:
– Met gemak reis je voor 35,00 Euro per enkele reis met de Thalys naar Parijs? Binnen drie uur sta je al in Parijs. De laatste keer dat ik in Parijs was, verbleven wij hier wel 5 dagen en nog hebben wij ons niet verveeld.

 

 

 

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds