Mini vakantie België

Na de kerstdagen zijn wij er vijf dagen tussenuit gegaan om de jaarwisseling in België te gaan vieren. Deze keer niet in de voor ons best wel bekende steden Antwerpen, Brussel of Gent, maar in de regio van Hasselt. Eigenlijk was de mini vakantie in België totaal gepland door toevalligheden. We wilden wel graag met oud en nieuw weg, misschien een nachtje, heel misschien twee, maar meer niet. Alleen onverwacht kreeg Eric toch vakantie rond de feestdagen en besloot ik ook zelf dan vrij te nemen even gezinstijd. Kaartjes voor Plopsaland indoor gewonnen op Vakantieveilingen, al moet je ze natuurlijk gewoon betalen, maar zo voelt het toch altijd een beetje en toen kwam ik bij Actie van de dag nog een leuke aanbieding tegen voor een huisje rond oud en nieuw voor maar 99,00 Euro. Een soort win-win voor een budget weekje mini vakantie België om oudjaarsnacht door te brengen en voor een gezinsvakantie, die we eigenlijk wel een beetje verdiend hadden. Ons huisje, bleek achteraf een gloednieuwe sta caravan te zijn, maar ach, niks mis mee; tv, nieuwe bedden, complete keuken en drie slaapkamers en woonkamer. Perfect! Heel eerlijk we waren er bijna niet met tripjes naar Hasselt, Plopsaland, Monschau en Aken. Een leuk reisje met steden waar wij nog niet eerder zijn geweest. Een verslag van de mini vakantie België en de foto’s die wij hebben gemaakt tijdens onze vakantie.

Mini Vakantie België en een beetje Duitsland

Boodschappen doen in Genk Florian reizen met kinderen Reisblog Reischick mama

Zoals veel vakantie beginnen; uitpakken en boodschappen doen voor de nodige dingetjes. Deze keer ook een lolletje voor Florian en hij bleef gewoon zitten in de boodschappen kar. Gek he? De pitstop bij het Belgisch bier was toeval, ik heb sowieso een andere favoriet.

Plopsaland reizen met kinderen Hasselt mini vakantie België

Dag twee van onze mini vakantie in België; naar Plopsaland indoor in Hasselt. Gelukkig waren we vroeg, want toen was het nog rustig. Tja, waarom dacht ik ook al weer aan iets leuks in de kerstvakantie. Ach ja, het was leuk. Florian had plezier en daar gaat het om. In de kikker, de reuzendraaimolen en naar de show van Bumba. Toen was het voor Florian wel mooi. Voor de andere attracties was hij nog een beetje klein en papa en mama vonden het misschien wel leuk geweest, psssssst niet verder vertellen. Ga ik nog een keer terug? Ja, zeker als Florian drie jaar is, in meer attracties kan en niet in de kerstvakantie. Reminder for my self! Deze Plopsaland is ook binnen, dus je kunt weinig rondwandelen. Wat ik wel echt geweldig vind, een beetje jeugdsentiment, naast Plopsaland indoor is ook een evenementenhal. In de evenementenhal treden bijvoorbeeld Samson en Gert op met een kerstshow en dan heb je ook direct tickets voor Plopsaland indoor. Zijn je kinderen ouder dan 5 en jonger dan 8? Dan kun je, je er zeker heel de dag vermaken en hebben ze echt heel veel speelplezier. Ook met de shows van Kabouter Plop, Bumba en andere Studio 100 vrienden die heel de dag worden opgevoerd.

Plopsaland Bumba show reizen met kinderen Hasselt reisblog Reischick

Bij Bumba was het heel leuk, Florian was heel erg onder de indruk en ook al heel erg moe aan het worden. Tijd om hierna een autoritje te gaan maken en naar Hasselt te gaan.

Pannenkoek in Hasselt reizen met kinderen

Uitgerust na een dutje in de auto, wandelen in de wandelwagen en blij, want het lievelingseten staat voor mijn neus; een pannenkoek helemaal voor mij alleen? Ja, Florian ook jij mag vakantie vieren. Wij waren bij Suzette in Hasselt, in onze ogen niet persé voor kinderen, maar een lunchroom voor iedereen, maar wel heel kindvriendelijk. Sowieso mijn ervaring in België, maar ook in Duitsland, Oostenrijk en Italië. Overal staan de kinderstoelen klaar en kun je makkelijk eten voor een kind bestellen. Vanuit mijn oogpunt nog een tip voor de Nederlandse horeca; kinderen zijn klanten voor de toekomst en de ouders gaan nog graag een hapje eten of kopje koffie drinken buiten de deur.

Lunch in Hasselt luxe broodje geitenkaas Suzette reisblog Reischick

Mijn lunch mocht er ook zijn; een pittig broodje smeuïge geitenkaas met appelstroop en gegrilde appel. Yum! Vervolgens tijd om te gaan wandelen, naar de kerstmarkt die veel te druk was om foto’s te maken en tijd om na een vermoeiende dag naar huis te gaan. Oh ja het was ook al een soort solden; koppelverkoop. Nog een leuk vest en jurkje geshopt bij Esprit.

In België ben ik fan van de Solden, dit heb je al kunnen lezen in mijn Antwerpen artikel. De kortingen zijn veel hoger dan in Nederland, maar toch zijn de pareltjes snel weg. Tegenwoordig is er voor de uitverkoop in België ook koppelverkoop, met de zelfde korting, maar wel bij 2 artikelen. Een tip voor het shoppen en zeker de moeite waard. Mijn aankopen die ik in België en Duitsland heb geshopt zie je binnenkort terug, want ook in Duitsland shoppen ze op de zelfde manier.

Dagje Duitsland Monschau gezin reizen met kinderen reischick foto report travelblog

De volgende dag was het tijd voor een dagje Duitsland. Hasselt is perfect gelegen, dicht bij een drie-landen kruising voor Limburg, maar je bent ook snel in Duitsland, zoals bij Aken, maar ook bij het pitoreske Monschau. Bijna twintig jaar geleden was ik hier voor de laatste keer. Dat het zo stijl en diep was kon ik mij niet meer herinneren. Een tip ga niet met de kinderwagen, maar met de draagzak, die wij dus niet bij ons hadden, zucht. Ach, ja, altijd alles komt goed.

Taart in Monschau taart met koffie Duitsland reisblog Reischick

Tijd voor een taart momentje in Monschau

Chipolata taart Monchau reisblog Reischick

En nog zo ééntje.

Delicatessenwinkel Monschau shoptip Monschau Duitsland

Wat wij echt een hele leuke tip vinden in Monschau is dit delicatessenwinkeltje. Het staat vol met honing, likeuren, mosterd en andere delicatessen. Alles is gemaakt en komt uit de regio van Monschau en een ander detail je mag alles proeven. Wij konden het ook niet laten om met een fles likeur en drie potten mosterd naar huis te gaan, zoals één pot mosterd met Riesling om bijvoorbeeld roomsaus mee te maken, een andere mosterd om vlees in te marineren en nog meer.

Aachener Printen shoppen in Aken reisblog Reischick

Na Monschau gingen we door Aachen of Aken (detail, mijn achternaam). Wat een leuke stad!! Wij zijn hier maar heel kort geweest, gewoon te vroeg om echt terug te gaan, maar te laat voor een echte lange stadswandeling. Alleen de eerste indruk was zo leuk! Hier komen wij zeker terug. Sowieso moesten we Aachener Printen shoppen, deze brengen schoon opa en oma’s altijd mee met Sinterklaas en zijn heel lekker. Een soort kruidkoek met chocolade. Ik weet dat ik ze nu volgens velen echt te kort doe, maar ik moet de smaak omschrijven. Met oud en nieuw is het niet heel slim om ze te halen, want dan is de rij extra lang. Maar geshopt witte en met chocolade en gedroogde bessen.

Aken reisblog Reischick reizen met kinderen duitsland

Florian ging ook zelf aan de wandel en Aken ontdekken. Onderweg ook nog even geshopt en zijn allereerste carnavalspakje gekocht, toen hij al weer in de wagen zat.

Lunch in Luik

De laatste dag zijn we naar Luik gereden. Het was al oudjaarsdag. Eigenlijk een hele korte dag, want de volgende dag moesten we voor 10 uur uitchecken. Ach met een kindje van één jaar wordt het sowieso geen wilde oudjaarsnacht. Helaas hing er in Luik een minder aangename sfeer door de onrusten in België. In het wel mooie winkelcentrum twee heerlijke pasta’s gegeten voor de lunch met scampi en met franse kaasjes.

Pasta met kaasjes mini vakantie België reizen met kinderen winter 2016 reisblog Reischick

Hier nog van genoten en toen een mooie rit gemaakt met een stukje Ardennen en onze vakantie met een Belgisch biertje en hapjes afgesloten.

Hoe waren jouw laatste dagen van 2015?

Like je reisblog Reischick

Ga je Reischick volgen op Twitter, Instagram of Google+

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds