Laat je betoveren in New Mexico

New Mexico ligt in het zuiden van Amerika en staat bekend om een grote diversiteit in natuur, cultuur en bezienswaardigheden. Als je deze staat bezoekt, wil je natuurlijk zoveel mogelijk meepikken van al het moois dat New Mexico te bieden heeft. Wij weten precies waar jij heen kunt!

1. Sante Fe De hoofdstad van New Mexico is Sante Fe, een heel oude stad met een rijke histoie. Een stad waar altijd veel levendigheid heerst. Slenter over De Plaza in ha
rtje binnenstad, waar je bij straatverkopers allerlei waren kunt kopen. Houd je van musea, dan kun je in Santa Fe je hart ophalen. Bezoek er vele schilderwerken in het Georgia O’Keeffe Museum of kom van alles te weten over folklore in het Museum of International Folk Art.

2. Taos Taos mag gerust heel bijzonder worden genoemd. Alleen al omdat he feist bestaat uit drie delen, namelijk een heuse indianengemeenschap die Taos Pueblo heet, Ranchos de Taos en het historische centrum, dat ook zeker de moeite waad is. In Taos vind je een Spaanse nederzetting waar je gegarandeerd mooie vakantiefoto’s kunt maken.

3. Albuquerque Sante Fe mag de hoofdstad van New Mexico zijn, Albuquerque mag zich de grootste stad van de stad noemen. Het oudstse gebouw van de hele stad is de San Felipe de Neri Church, een indrukwekkende kerk die je niet kan en mag missen tijdens je bezoek aan de stad. Het bijzondere van Albuquerque is dat een deel van de Route 66 nog door deze stad loopt. Borden en verlichting herinneren je hieraan.

4. White Sands National Monument Houd je van natuur, dan zit je ook goed in New Mexico. Een mooie hotspot is White Sands National Monument, waar je metershoge gipsduinen kunt vinden. Staat er wind, dan kun je de duinen letterlijk van vorm zien veranderen.

5. Four Corners  Wil je uitkijken over meerdere staten, dan is leuk om Four Corners te bezoeken. Vanaf dit punt kin je New Mexico, Colorado, Utah en Arizona bewonderen. Geniet van de diversiteit in landschappen!

6. Roswell Heb je wat met ruimtewezens, bezoek dan de stad Roswell. Het verhaal gaat dat er net na de Tweede Wereldoorlog in de buurt van Roswell een UFO zou zijn neergestort. Het mysterie wordt in deze stad levend gehouden in onder meer de winkel Alien Zone en het International UFO Museum. Geloof je niet in dit verhaal, dan is Roswell nog steeds de moeite waard. De natuur is er prachtig en er is volop cultuur te vinden.

7. Bandelier National Monument New Mexico staat bekend om haar Indianen invloeden. Deze zijn bijvoobeeld te zien bij het Bandelier National Monument. Hier zijn oude Indianen ruïnes te vinden waar je je aan kunt vergapen.

Meer volgen van Reisblog Reischick op Twitter, Instagram of Google+   of Like reisblog Reischick.

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds