Reis top 5 tag van Reisblog Reischick

Leuk al die tags invullen ik haal zo ook echt allemaal mooie reisherinneringen weer omhoog. Naast leuk dus ook heel praktisch! Wat ik nog leuker vind is dat ze ook gewoon al gelezen en gevonden worden? Echt geweldig! Ik blog en schrijf voor mij zelf, maar wel heel leuk als jullie natuurlijk mee lezen. Heel, Nederlands, maar dat maakt het gezellig! Al geblogt in de taglijsten heb ik heel Nederlands, Wanderlust en de Traveltag. Met veel wensen en wat ik ga doen. Nu tijd voor een echte ervaringen taglijst mijn Reis Top 5 tag. Oh, jee! Keuzes maken en er is zo veel om uit te kiezen! Ik kwam deze mijn Reis Top 5 tag tegen bij In het Vliegtuig het leuke reisblog van Denise van Rijswijk, ik volg je sowieso al een tijdje veel plezier in Tunesië! en de Reis top 5 tag is eigenlijk van Marcella Molenaar. Deze tag gaat echt al een tijdje rond onder de travelbloggers en tja ik word nog niet getagt dus neem hem leuk even over.

Reisblog Reischick keuzes maken voor de Reis top 5 Tag

Reis top 5 Mijn favoriete Accommodatie

Ik heb de afgelopen jaren al in heel wat mooie hotels, leuke hostels, goed bereikbare boutique hotels en meer fantastische accommodaties mogen overnachten en dat maakt de keuze ontzettend moeilijk om te kiezen voor mijn echte top 1 accommodatie. Wel krijg ik nu direct inspiratie om, maar snel een top 10 accommodatie lijst te gaan bloggen met leuke foto’s erbij. Voor nu ga ik echt kiezen en dan kies ik voor mijn favoriete hotel in Noord Thailand. Dit ook doordat wij dit hotel niet geboekt hadden, geen research op voorhand, maar hier met onze huurauto naartoe zijn gereden midden tussen de rijstvelden en ons totaal hebben laten verrassen! Wat een oase! Het is een vijf sterren resort, waar wij door laagseizoen, maar 50 Euro per nacht hebben betaald en waar maar 8 kamers in het hele resort bezet waren. Een ware beleving. Uiteindelijk zijn wij hier voor onze rust 4 nachten gebleven en wisten wij dat wij op de Thaise Eilanden minder rusten zouden krijgen dan in dit bijna privé resort. De kamers zijn trouwens heel groot, maar boek dan wel een junior suite! De tips is wel om je upgrade altijd pas bij de lokatie zelf te reserveren, de kortingen in Azië zijn dan gigantisch. Eigenlijk kun je hier bij ieder hotel wel op onderhandelen. Een echte aanrader vooral in juni-september in Thailand. Voor The Quarter Pai Resort moet je wel zelf een auto huren in Chang Mai of Chang Rai en dan gaan rijden, maar dan ontdekt je ook echt prachtig Thailand. Puur, natuur en tempels waar je anders niet komt. Oh, je ik ga over veel meer bloggen dan alleen over mij favoriete accommodatie. Meer over Noord Thailand volgt!

Reis top 5 reisblog Reischick favoriete accommodatie noord ThailandReis top 5 favoriete accommodatie noord Thailand reisblog ReischickMijn reis top 5 De verrassendste stad

Mijn meest verrassende stad is echt Dallas geweest! Door de USA heb ik een roadtrip gemaakt van New Orleans met een hele grote omweg naar Los Angeles. Dallas hadden wij op deze reis als een korte tussenstop geboekt en daar hadden wij spijt van! Wat een gave stad! De hele staat Texas smaakt nu naar meer en staat bij ons stevig op de bucketlist. Natuurlijk ga je over de hele USA ervaringen nog heel veel tips en tricks lezen. Stay tuned.

Mijn reis top 5 De mooiste kustlijn

Nee geen strand waar je even gaat relaxen, maar een kustlijn die je gaat cruisen, waar je gaat wel gaat relaxen, met heel veel wildlife en onderdeel van de roadtrip door USA. Ondanks dat ik prachtige stranden in Thailand, Vietnam, Griekenland en Egypte heb gezien kies ik toch voor de prachtige kustlijn van de highway 1. De gehele route weet je niet waar je moet kijken zo prachtig mooi is het! Een route die ik wil herhalen, herhalen, herhalen omdat er zo veel te zien is en te beleven. Natuurlijk de leukste tips komen er zeker. Van de BBQ spots tot huisjes waar je moet overnachten, de gezelligste kustplaatsjes en hoe je walvissen moet gaan spotten. Wij hebben het gedaan en ik deel het natuurlijk. Nu al zin in om over te schrijven! Als eindpunt natuurlijk het geweldige Venice Beach!

Favoriete kustlijn Reisblog Reischick Highway 1 USA fietsen Venice BeachMijn reis top 5 Het onverwachte pareltje

Niet helemaal onverwacht, maar nooit verwacht dat het echt zo mooi is als op de foto’s! Reizen, toerisme en alles daarom heen is altijd mijn DNA geweest. Met deze reden heb ik dan ook bewust voor mijn studie HBO toerisme gekozen aan de NHTV in Breda. Tijdens mijn studie heb ik een aantal jaar gewerkt op de vakantiebeurs voor het Grieks Verkeersbureau, de promotiebureaus van de landen. Met wel Griekenlandkennis, maar niet van alle eilanden, wat nog steeds heel moeilijk is! Met mijn halve kennis ging ik een week werken voor Lefkas met eigenlijk nul kennis ging werken voor dit eiland met de meest prachtige brochures. Hier is ook een strand met de meest geweldige kleuren combinatie spier witte kiezelstranden en heel zout water, waar je op blijft drijven, waardoor het heel erg blauw is echt prachtig. Op de foto’s! Een paar jaar later ging ik met toeval naar Lefkas! Yay, want het was een bucketlist bestemming. Lefkas is een schiereiland van Griekenland en de autorit er naartoe vanuit Athene was al fantastisch mooi. Een aantal dagen later gingen wij naar het fantastische strand toe en de keuren zijn net zo spectaculair als op de foto! Ga je er een keer naartoe? Ga dan echt rond 7 uur ’s ochtends met de auto of op een scooter en niet met een cruise, want dan is het niet zo mooi!

travelblog reischick strand lefkas verrassende reisbestemmingDe gaafste dieren

Ontzettend veel, maar het meest indrukwekkend vond ik toch echt wel: walvissen. In Californië zijn wij met een vaart walvissen gaan zoeken en het was echt overweldigend! In de hoop er 2 of 3 te zien en misschien 1 in de vrije natuur zijn wij verrast met zeker viertig walvissen en alle natuur en het wildleven daarom heen, echt geweldig! Natuurlijk wil ik heel graag ook de Big Five zien en staan Oerang Oetangs en Pandaberen ook op mijn bucket list, maar deze walvissen zijn een om nooit meer te vergeten ervaring!

Favoriete dieren walvissen reisblog reischick

Like je reisblog Reischick

Ga je Reischick volgens op Twitter, Instagram of Google+

 

 

 

 

 

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds