Reizen met kinderen musthaves voor 2016

Reizen met kinderen klein of al groter is toch meestal een hele onderneming. Kinderen zijn ongeduldig, weten niet waarom ze gaan reizen, je kunt het niet uitleggen of het begrip is er niet. Uiteindelijk is het heel leuk, maar de reis en het onderweg zijn is een uitdaging. Op reis heb je ook niet de zelfde producten en hulpmiddelen waar je thuis wel over beschikt, maar moet je, je daar door tegen laten houden en helemaal niks meer ondernemen? Zelf ben ik van mening dat reizen met kinderen nog steeds mogelijk is, er is soms een kleine aanpassing nodig. Een ander tempo, diverse activiteiten, wisselen van locaties en hulpmiddelen om het voor iedereen even leuk te maken en dan kun je met elkaar heel ver komen.

Onze eerste reis met kind

Wij zijn zelf, vinden wij, best laat gaan reizen, Florian was 1 jaar. Dit komt door onze verhuizing en verbouwing, maar als dit niet project had plaatsgevonden dan denk ik dat wij al eerder een vakantie hadden ingepland. Onze eerste reis was geen vliegreis naar Thailand de USA of Dubai, al geloof ik dat dit nog steeds mogelijk is. Het is meer een budget dingetje. Onze eerste reis was naar Italië, vol spanning gingen wij op reis, met een afgeladen auto, al dagen was ik aan het inpakken, alles aan het klaarleggen. Nu lach ik er om! Als Eric en ik samen op reis gingen pakte ik ’s ochtends in en gingen we ’s avonds vliegen of ’s avonds pakte ik in en de volgende ochtend vertrokken we naar het vliegveld. Hilarisch! Zo bang dat ik niet voldoende mee zou nemen, begon ik deze reis met lijstjes, alles uitstallen. Nou de helft kwam weer onaangeraakt terug.

Afgeladen op reis

Wel hebben wij dankzij hulpmiddelen, waar we toch niet zonder kunnen veel kunnen ondernemen in onze twee weken Italië; dagjes Pisa, Florence, wijnproeverijen, Siena en veel meer. Nu voor onze mini vakantie in België pakte ik ’s ochtends in en reden we drie uur later weg, ook met een dreumes kan het, wel afgeladen misschien, maar geen dakkoffer en zelf het bedje, kinderstoel en de echte kinderstoel bij ons, dan gaat het hard. Verder, 50% van onze reis naar Italië. Oké zo weinig dat we correctie ik de dreumesmelk waren was vergeten een oeps, maar hé, ook dat verkopen ze echt overal! Om te gaan reizen heb ik toch voor 2016 een trend lijstje opgesteld voor producten waar ik niet zonder kan het komende jaar voor korte en lange reizen en natuurlijk vooral de kinderen niet, want het maakt reizen met kinderen echt heel veel leuker en veel makkelijker!

Reizen met kinderen musthaves voor 2016 Reisblog Reischick

Rugdrager kinderen reizen met kinderen musthave tips reisblog Reischick

Ik vond het zelf echt heel erg overdreven, reizen met een rugdrager, waar je een kind in zet. Alleen hier komt ik helemaal van terug. Het is echt ideaal. De rugdrager is een soort backpack, waar je eigenlijk je kind veilig in riempjes bovenop zet. Hij of zij kijkt overal mooi bovenuit en Florian geniet er echt van. Ook kan er heel veel in, tijdens het reizen proppen wij alle kleding en nodige spullen erin en klaar. In een restaurant is het zelfs een noodstoeltje om in te zitten voor kleine dreumessen. Echt dubbel en dwars het geld waard voor reizigers met kleine kinderen in heuvelachtige gebieden, te drukke steden of als je met bijvoorbeeld de trein gaat reizen en het aandurft te gaan backpacken.

Reisbuggy reizen met kinderen tips reisblog Reischick

Een goede rugdrager is prettig voor heel veel uitstapjes, maar een prettige buggy hoort erbij. Niet alleen voor de grotere reizen, maar voor kleine citytrips, op de camping, aan het zwembad en daagjes naar petparken. Sowieso in de auto is het veel prettiger in de auto dan je echte kinderwagen. De buggy neemt veel minder ruimte in. Het belang van een goede buggy heb ik wel onderschat. Voor onze vakantie had ik snel een buggy geshopt, die achteraf niet zo prettig was. In Italië bij musea en in supermarkten draaiden de wieltjes vast. Op zoek naar een nieuwe favoriet voor de volgende reis en deze buggy van Quinny staat voor de velen uitstapjes op mijn wensenlijstje.

Minimonkey altijd een stoel in een restaurant reizen met kinderen uit eten met kinderen reisblog reischick mamablog
De Minimonkey of de Sack and Seat ik vind het een geweldig product. Afgelopen zomer hebben wij hier ontzettend veel gebruik van gemaakt. Florian is er nu een beetje uitgegroeid, helaas, maar gelukkig blijft hij nu ook beter zitten in alle kinderstoelen die wij zijn tegen gekomen van zeer goed naar erbarmelijk. Wel heb je met de Minimonkey altijd een stoel in een restaurant en ook bij bijvoorbeeld vrienden of familie waar geen kinderstoel is. Opvallend vind ik dat Italië, Oostenrijk, maar ook België bijzonder kindvriendelijk zijn, veel kinderstoelen. Alleen de kwaliteit is niet altijd geschikt voor de echte kleintjes. Geen probleem dan is de Mini monkey perfect en je kindje zit direct vast zonder te kunnen vallen.

Dikkie dik voorleesboek en dvd reizen met kinderen meenemen Geen reis zonder het dubbeldikke voorleesboek en de DVD van Dikkie Dik. Dikkie Dik is onderdeel van het ritme van ons mannetje. Iedere dag een verhaaltje van Dikkie Dik en dit ritme houden we er gewoon in op reis.

Trunki reiskoffer voor kinderen handbagage reistip reizen met kinderen reisblog Reischick

Voor de eerste vliegreis staat deze Trunki koffer op ons verlanglijstje om als cadeautje aan Florian te geven. De Trunki is niet zomaar een koffertje, maar een echt kinderkoffertje. Hij mag het zelf inpakken, maar is ook heel makkelijk op het vliegveld. Waar altijd te weinig stoelen zijn om op te zitten kan de kleine man even uitrusten op zijn koffertje en heeft hij altijd voldoende speelgoed.

Tablet houder auto reizen met kinderen autoreis reisblog reischick tips
De eerste reis naar Italië ging het, op de heenweg, perfect. Florian was een koning in slapen. Dit gaat ons niet nog een keer overkomen. De volgende reis moeten we met meer vermaak komen. Het idee was een DVD speler, maar misschien is dit ouderwets. Natuurlijk hebben we en iPad, maar Florian speelt zelf nog niet met de Ipad. Zijn favoriete filmpjes kijken kan natuurlijk wel. De tablethouder is perfect. Deze is van goede kwaliteit en getest door voorgangers en gaat er binnenkort komen om voor iedereen de autoreizen weer leuker te maken.

speeltafeltjes auto reistips reizen met kinderen reischick reisblog

Spelen wordt steeds belangrijker en een reis duurt lang. Geen probleem, maar waar papa en mama een muziekje luisteren, boekje luisteren en praten over de vakantieplannen, kijken de kinderen vooruit. Spelen in een autostoel is lastig, laat staat in de trein of het vliegtuig (het tafeltje volstaat niet). Met deze vouwbare tafel wordt het veel makkelijker. Spelen met blokjes, autootjes of poppen. De kleinste speeltjes van thuis kunnen voor uren vermaak zorgen in de auto en natuurlijk ook die kleine snackjes.

Kleine blender baby peuter voeding reizen met kinderen meenemen reisblog ReischickOké als je gaat vliegen, met de trein of in ieder geval niet met de auto gaat reizen dan begrijp ik dat je deze blender niet meeneemt. Ga je wel met de auto en je kindje is tot 1,5 jaar oud dan vind ik het absoluut een tip. Ik ging er absoluut vanuit; overal zijn kindjes ook in Italië dus daar kan ik echt wel een potje kopen. Nergens niet op de camping met veel Nederlanders en ook niet bij de grote supermarkt. Zelf koken met minipasta en dit is goed gelukt, maar pureren was ideaal geweest. Fruit, brood en een stukje groente eten ging al goed, maar een hele maaltijd was nog te heftig en dan zijn deze blenders ideaal om mee te nemen om een aantal hapjes zelf te koken en om niet afgeladen met potjes en zakjes voor weken op reis te gaan.

Knijpzakjes vers fruit snacktijd reizen met kinderen tips reisblog Reischick
Niet steeds ijsjes of koekjes, maar vers fruit wordt geplet in de tassen bij uitstapjes. Pureer het lokale en verse fruit en neem het mee in deze vrolijke her te gebruiken knijpzakjes.

Flesopwarmer reizen met kinderen reisblog Reischick
De flesopwarmer, vond ik thuis al heel lang een nutteloos product. Waarom? Een waterkoker, magnetron zorgden er ook voor dat de melk en potjes warm werden, waarom heb ik deze nodig. Een fles wil je ook snel en wat duurde het ook lang. Tot onze vakantie. Zal ik de flesopwarmer inpakken? Ach, waarom ook niet. Geniaal idee! Mooie stacaravan, maar geen waterkoker en geen magnetron. Help! Fles warm maken en potjes warm maken, hoe nu dan. Hij kwam als geroepen en gaat nu standaard mee. Zelfs als we gaan vliegen zou ik de flessenwarmer inpakken en aanraden.

Achterstoeltas reizen met kinderen autoreis reistips reisblog reischickFlorian speelt nu nog met zijn stuurtje in de auto, maar eigenlijk is hij wel een beetje uitgekeken op zijn stuurtje, na meer dan een half jaar. Zo gaat het met al het speelgoed wel een beetje. Na trouwe dienst wordt het saai. Om eigen speelgoed mee te nemen en vooral op een lange reis vind ik deze Achterstoeltas overzichtelijk en prettig, misschien niet zo zeer voor Florian, maar wel voor mijzelf, vooral in combinatie met de iPad en het speeltafeltje. Eersteklas op reis.

Sommige items gebruik ik nu wel direct en van sommige items zal ik binnenkort ook afscheid gaan nemen, maar wat heb jij echt nodig als je met je kind gaat reizen en waarom? Ik ben ook heel nieuwsgierig naar jouw tips, want die zijn natuurlijk als reizende ouders met kinderen onder elkaar altijd welkom. Laat een reactie achter op de blog of;

Like je reisblog Reischick

Ga je Reischick volgen op Twitter, Instagram of Google+

Voor meer blogs van Reisblog Reischick.

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds