Rondreis door Thailand mijn eerste verre bestemming

Thailand wordt het land van de glimlach genoemd. De vriendelijke bevolking en het tropische klimaat maken van elke rondreis door Thailand een succes. Wat is eigenlijk het verhaal achter die glimlach? Wat is de beste tijd om een rondreis door Thailand te maken? Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden? We zetten de belangrijkste dingen die je moet weten voor je op een rij.

Thailand, het land van de glimlach

De beroemde Thaise glimlach (yim) kan heel veel verschillende betekenissen hebben. Natuurlijk zal de veelal arme bevolking jou als rijke farang (buitenlander) gunstig willen stemmen met een vriendelijke yim tak tai. Geniet op je rondreis door Thailand van al het lekkere eten dat op straat wordt aangeboden. De kwaliteit is goed en je helpt de verkopers. Maar weet dat de yim ook een schild is om te overleven in moeilijke omstandigheden. Niets is wat het lijkt. Behandel een Thai altijd met respect, anders krijg je een yim yor toegeworpen. Au.

Thailand - De belangrijkste eilanden van Thailand

De belangrijkste eilanden van Thailand

Een rondreis door Thailand leent zich heel goed voor eilandhoppen. Veel eilanden hebben een naam die begint met Koh, het Thaise woord voor eiland. De voor toeristen belangrijkste eilanden zijn:

 • Koh Tao
 • Koh Phangan
 • Koh Phayam
 • Koh Samui
 • Koh Phi Phi
 • Koh Lanta
 • Koh Lipe
 • Phuket
 • De Similan-eilanden
 • Koh Kut
 • Koh Phayam
 • Koh Yao

Koh Phangan

Een verplichte stop op je rondreis door Thailand is de legendarische Full Moon Party op Koh Phangan. Dit strandfeest begint op de avond van volle maan en gaat door tot de zon de volgende ochtend weer opkomt. Er komen duizenden mensen op af.

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi is een groep extreem mooie eilanden in de Andamanse Zee. Vooral Lo Dalum Bay is een bijzonder populair strand. Maak een rondvaart op een longtail boot. Je krijgt dan onder meer Maya Bay te zien, het strand waar de film “The Beach” werd opgenomen.

Phuket

Phuket is het grootste en drukste eiland van Thailand. De grootste stad op het eiland, Patong, is zo op het toerisme gericht dat je eigenlijk niet meer het gevoel hebt dat je een rondreis door Thailand aan het maken bent.

Koh Samui

Koh Samui, een echt paradijs. Op het eiland vindt je mooie resorts, chique restaurants en wellness en yoga centra. Koh Samui heeft oneindig veel mogelijkheden. Je kunt de rust opzoeken aan een van de prachtige stranden of de toeristische straatjes afstruinen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de indrukwekkende watervallen..

Thailand - Khao Sok NP

De mooiste parken in Thailand

Globaal zijn er twee mogelijkheden voor een rondreis door Thailand: je kunt voornamelijk het noordelijke deel van het land bezoeken, of juist het zuidelijke. Veel mensen kiezen voor een rondreis door Noord-Thailand omdat daar prachtige parken zijn. De tien mooiste parken in Noord-Thailand zijn:

 • Khao Sok National Park
 • Khao Yai National Park
 • Erawan National Park
 • Similan Islands National Park
 • Doi Suthep-Pui National Park
 • Kaeng Krachan National Park
 • Khao Sam Roi Yot National Park
 • Thung Salaeng Luang National Park
 • Phu Kradueng National Park
 • Ang Thong National Marine Park

Khao Sok National Park

Een rondreis door Thailand is niet compleet zonder een bezoek aan het Khao Sok National Park. Dit regenwoud behoort tot de oudste ter wereld. De natuur is er onbeschrijflijk mooi, met unieke planten- en diersoorten, grottenstelsels en een een kristalhelder blauw meer.

Khao Yai National Park

Ook het Khao Yai National Park moet je op je rondreis door Thailand gezien hebben. Het is een van de grootste parken van Thailand en heeft een enorm gevarieerd landschap. Laat je door een gids naar de Khao Lak Chang brengen, de grot waaruit bij zonsondergang een zwart lint van miljoenen vleermuizen vertrekt om te gaan jagen.

Rondreis door Thailand via Bangkok

Thailand is een populaire vakantiebestemming vanwege het aangename klimaat en de vriendelijke bevolking. Wat is de beste periode om een rondreis door Thailand te maken? Wat is er zoal te doen in Bangkok? Welke eilanden zijn de moeite waard? Lees hieronder alles wat je weten moet voor een geslaagde rondreis door Thailand.

Rondreis door Thailand Bangkok

Bangkok

Je kunt op je rondreis door Thailand voornamelijk het zuidelijke deel van het land aandoen, of juist het noordelijke. Een rondreis door Zuid-Thailand brengt je naar de vele prachtige eilanden en naar de hoofdstad Bangkok. In Bangkok kun je maar liefst drie paleizen bezichtigen: het koninklijk paleis van Bangkok, het paleizencomplex Dusit en het Vimanmekpaleis. Verder zijn er vijf tempels, verschillende interessante musea en veel schitterende parken. Souvenirjagers kunnen terecht op winkelcentra zoals Platinum Fashion Mall en CentralWorld.

De beste periode om een rondreis door Thailand te maken

Wat de temperatuur betreft, maakt het niet uit wanneer je een rondreis door Thailand maakt: dankzij het tropische klimaat is het altijd ongeveer 30 graden. Echter, van mei tot en met september is het natte seizoen. In die maanden is er elke dag wel een heftige regenbui. Veel mensen plannen hun rondreis door Thailand daarom in de droge periode, van november tot en met maart. Anderen kiezen juist om die reden voor de natte periode, omdat dan de prijzen lager zijn, de regenbuien duren gelukkig maar kort.

Meer reisinspiratie van Reisblog Reischick op TwitterInstagram of Google+  of Like reisblog Reischick.

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds