Travel tag been there, done that, bought the t-shirt van reisblog reischick

Een Reisblog is best persoonlijk! Natuurlijk heb ik een gigantische bucket list waar ik de komende jaren allemaal nog naartoe wil en wat ik wil gaan beleven en kan ik heel veel uitzoeken, wat ik ook heel graag doe. Alleen wat ik heb ik allemaal beleefd en wat kan ik delen. Nou best veel vind ik zelf als ik er over nadenk. Er is best een leuk reisdagboek opgesteld en ik vind het leuk om juist dit in een blog te delen, want ik kan er gesprekken, ochtenden, middagen, avonden mee vullen, maar waarom het niet bloggen! Wat kun je dus verwachten van het reisblog Travelchick, nou daar is een leuke Travel tag voor been there, done that, bought the t-shirt om de leukste ervaringen alvast te delen. Waar ben ik echt geweest. Deze tag kwam ik trouwens tegen bij GoYvon en zij is dol op reis taglijstjes. Super leuk om te lezen.

Travel tag been there, done that, bought the t-shirt!

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Ik denk dat het best een leuk lijstje is en in veel landen ben ik ook al een aantal keer geweest. Een beetje kriskras door elkaar: België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Kroatië, Slowakije, Turkije, Bulgarije, Griekenland, Marokko, Tunesië, Egypte, Dubai (VAE), Vietnam, Thailand, Verenigde Staten, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Luxemburg, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Abu Dhabi (VAE). Ik denkt dat ik iets vergeet, maar welk land? Ik heb even geen idee!

Welke landen staan op je bucketlijst?
Jeetje wat een vraag! Ik heb een giga bucketlist met grote dingen, maar ook kleine tripjes.

Een top vijf grote reizen op de bucketlijst van reisblog travelchick?
1. Rondreis Zuid Afrika hier hebben mijn ouders vijf jaar gewoond en het heeft een emotionele waarde.
2. Indonesië Java en Bali mijn vriend heeft Indonesische roots en mijn kindje dus ook. De roots komen uit Java en graag zouden wij deze geschiedenis uitzoeken en opzoeken. Van mijn eigen familie heeft een groot gedeelte van mijn familie in Indonesië gewoond voor de Tweede Wereldoorlog en in een Japannerskamp vervolgers doorgebracht ook deze geschiedenis zou ik verder willen uitzoeken en bekijken. Een land met veel persoonlijke geschiedenis voor ons.
3. Rondreis Australië met Melbourne voor foodtravel en wijngebieden. Een geniet en relaxreis.
4. Rondreis Texas. In Texas ben ik in Dallas geweest deze stad vond ik verrassend geweldig en de staat Dallas smaakt naar meer!
5. Reis Coast to Coast door de USA van New York naar San Francisco! Door diverse Natuurparken en culinaire steden, natuurlijk met een soort omweg.

Een top vijf kleine reizen op de bucketlist van reisblog travelchick?
1. Berlijn, zo dichtbij en toch zo ver weg, want ik ben er nog niet geweest en moet er gewoon naartoe.
2. Bordeaux, de wijntrip voor het proeven in kopen van rode wijn. Gewoon een roadtrip niet te ver weg en door de Franse zuidelijke weggetjes rijden. Heerlijk en het voelt heel idyllisch.
3. San Sebastian, de beste tapasbars ooit beloven ze en daar wil ik het eten proeven.
4. Texel, ja grappig het eiland Texel! Ik ben wel op de waddeneilanden geweest, maar nog nooit op Texel. Het wordt gewoon echt een keertje tijd om dit eiland te ontdekken, vooral nu als gezin.
5. Krakau, Polen en dan in combinatie met een bezoek aan Auswitsch. Iets wat heel indrukwekkend en leerzaam is en wat ik wil bezoeken ook met mijn kindje over een aantal jaar. Het contrast met Krakau is groot dit schijnt namelijk weer een hele leuke stad in Pole te zijn.

En dan is dit een selectie, want de lijst is echt nog veel langer!

Wat is jouw meest ideale vakantie?
Hoe zeg je het eigenlijk, maar een beetje een combinatie van alles. Actief, cultuur, natuur, maar het volgende moment aan het zwembad met een cocktail en even helemaal niks! Hoe wij actief, cultuur en natuur gaan combineren de komende jaren? Spannend met een kindje van bijna een jaar, daar ga ik je bij meenemen. De Verenigde Staten rondreis was hier geweldig voor met een combinatie van Texas, Las Vegas, Grand Canyon, Napa en Californië, zoveel door elkaar. Maar ook de combinatie van Dubai en rondreizen door Vietnam bracht alles!

Grand Canyon Been There, Done That Tag Reisblog Reischick

Welke plek vond jij zo bijzonder daar zou jij nog weleens heen willen?
Ik vond de Grand Canyon echt fantastisch mooi! Daar raak je eigenlijk nooit uitgekeken. Wij waren hier eind oktober, waardoor het al fris was, maar hier ga ik zeker nog een keer als gezinsreis en dan willen we ook raften dus echt door de canyon heen en er gaan kamperen. Het lijkt mij helemaal fantastisch.

Laat je allerleukste vakantiefoto zien:

Eén van de allereerste foto’s met mijn ‘reispartner’ in crime! Tijdens onze eerste grote reis samen door Marokko op Djem El Fna. Love, happy en trots!

Reisblog Reischick Djem El Fna favoriete reisfoto

Ben je al eens voor je werk op reis geweest:
Wel veel in hotels overnacht, maar niet op reis helaas. Alleen wat is op reis voor je werk? Ik heb een aantal jaar voor NH Hoteles gewerkt en ik ging hiervoor vaak op training bij andere hotels. Hiervoor ken ik veel NH Hotels in Amsterdam heel goed! Zoals Schiller waar Humberto bijvoorbeeld wordt uitgezonden met RTL Late Night. Ook gaf het mij de luxe om heel goedkoop hotels te boeken in het buitenland en ook Nederland natuurlijk. Ik ging daardoor wel vaker op citytrip dan andere denk ik. dus ja ik ging op reis voor mijn werk en door mijn werk. Ik zou het zo vergeten, maar ook toen ik bij Grolsch werkte in Amsterdam ging ik regelmatig met het team naar andere steden in NL wel, maar ik ging wel de leuke steden van NL ontdekken! Lucky me! Ook mijn foodblog heeft al voor leuke tripjes gezorgd, helaas nog geen complete reizen, maar uitjes voldoende.

Met wie ga je meestal op reis?
De laatste jaren met mijn vriend en in de toekomst zal dit worden uitgebreid met mijn zoontje van nu 10 maanden.

Met wie zou je nog wel eens op reis willen gaan?
Nu staat echt op het wensenlijstje onze eerste gezinsreis!

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Cliché, maar ik laat natuurlijk mijn gezinnetje niet thuis!

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
Attractiepark! Ik ben echt een fan van Disney en ik woon in Kaatsheuvel in de achtertuin van de Efteling, dus ja.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie hebben?
Ik heb nog nooit op ski’s gestaan! Wel de ambitie, maar als ik moet kiezen dan ga ik toch altijd weer naar de zon hmmmm, hoe kan dat toch? Het heeft eigenlijk ook niet zo met zon te maken, de reis wordt altijd gecombineerd met cultuur, rondreizen, natuur en meer, dan kom ik niet aan de gedachte skiën toe.

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?
De beste vakantieherinnering creëer je iedere keer overnieuw en die had ik als kind al en heb ik nog steeds. De kriebels of eigenlijk een soort spanning en vlinders in de buik als je op reis gaat. Ook als heb je alles nog zo goed uitgezocht, je gaat op reis naar het onbekende en dat vind ik fantastisch!

Wat was jou minst leuke vakantieherinnering?
De minste leuke vakantieherinnering vind ik echt bagage die niet aankomt! Als je éénmaal op reis bent wordt veel altijd wel verzacht door het feit dat je op reis bent en dat is een mooi idee, maar zonder je bagage ben je best hulpeloos en op dat moment is de service ook echt minimaal. Op zo’n moment kom je er achter dat je reisverzekering ook echt helemaal niet zo veel dekt als je dacht, helemaal niet als je bagage niet is aangekomen op Schiphol, dan ben je thuis en zoek je het maar uit gggggrrrr.

Naar welke land ga je dit jaar op vakantie?
Wij zijn nog super zoekend! Deze zomer gaan we voor leuke tripjes in NL en een weekend Antwerpen, in september ga ik misschien nog naar blogweekend in Londen en onze eerste grote reis gaat plaats vinden in maart het duurt nog even, maar dan kunnen we goed bucketlisten en sparen! Heb jij goede tips en leuke ideeën? Voor wat wij in NL moeten gaan doen, wat ik in Londen moet doen, in Antwerpen of waar ik in maart naartoe moet met een kindje van 1,5 laat het mij zeker weten! Ik sta altijd open voor leuke tips en ideeën. Je kunt lezen waar ik al bent geweest dus heb jij een top aanvulling, mag ook zeker buiten de bucketlist dan let me know!

Waar zou je nooit naartoe op vakantie gaan?
Een land waar ik mijn kindje in gevaar breng met enge ziekte waar ik hem niet tegen kan beschermen. Inenten kan natuurlijk wel en sowieso geef ik daar zelf ook niet de voorkeur aan ik wil mij veilig voelen. Landen waar ik verder niet naartoe ga zijn oorlogsgebieden en conflictgebieden. Verder houd ik echt wel van een uitdaging en plan ik graag alles zelf of laat mij sturen en ga op onderzoek uit dus kom, maar op.

Like je reisblog Reischick

Ga je Reischick volgens op Twitter, Instagram of Google+

 

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds