Trendmaand de nieuwste reisboeken

Januari is trendmaand op reisblog Reischick. We starten het maand met de, voor mij, nieuwste trends op reisgebied en met eigenlijk ook gewoon mijn persoonlijke favorieten op reisgebied voor 2016. In de tweede week van januari is weer de reisbeurs van Nederland in Utrecht de vakantiebeurs, waar ik natuurlijk naartoe ga om mij helemaal bij te laten praten, maar ook zelf kijk ik weer uit naar een mooi reisjaar. Niet alleen de grote dingen, maar ook gewoon de kleine leuke dingetjes, zoals dagtrips, musthaves en het uitzoeken van de leukste reizen, dromen en de mooiste bucketlisten samenstellen. Dromen zijn er tenslotte om uit te laten en via dit blog deel ik graag waar ik op reisgebied allemaal druk mee ben en help ik je graag op reis naar jouw volgende bestemming. Om te beginnen met een aantal hele leuk, mooie en interessante boeken die er dit jaar aankomen en die mij direct aanspreken. Een blog over de nieuwste reisboeken die we in 2016 kunnen verwachten met verrassende titels, informatie en thema’s. Ook al worden er steeds minder boeken verkocht, dankzij blogs en het internet, ik vind het nog steeds heel leuk om mij voor te bereiden met een reisboek. Tijdens de reis en met de hoge internetkosten en niet altijd beschikbare wifi blijf ik het toch nog heel makkelijk vinden een reisboek, waar veel informatie in staat over het land, gebied of stad waar je verblijft en dit zijn de nieuwste reisboeken die mij direct zijn opgevallen.

Nieuwste reisboeken in 2016

Nieuwste reisboeken 2016 Lonely planet Shanghai China reisblog Reischick reisboeken tips

Heel prettig vind ik de Lonely Planet Pocket city boekjes. Voor veel steden heb ik ze al gebruikt, zoals Bangkok, Dubai en San Francisco. De basis is prettig met een goede en overzichtelijke kaart en basis tips in toeristische, maar ook minder toeristische gebieden. Lonely Planet heeft echt een ontwikkeling doorgemaakt met de nieuwe meer kleurrijke en meer overzichtelijke en meer up-to-date boeken. Dit jaar ook een nieuwe Lonely Planet voor de bruisende stad die vol in ontwikkeling is en hoog op mijn wensenlijst staat. Het reizen naar Shanghai is nu nog een echte aanrader, maar over een aantal jaar gaat de stad steeds meer een echte toeristen trekpleister worden.

London Restaurants nieuwste reisboeken tips 2016 reisblog Reischick

London is in de maand december de nr. 1 bestemming van Nederlanders om naartoe te reizen. Eigenlijk niet zo heel gek, wanneer je er over na gaat denken. De zon zal niet schijnen, maar het is dichtbij, veel te zien en ontdekken, goed shoppen, mooie hotels en heerlijk eten! Dachten we vroeger alleen aan het English breakfast, tegenwoordig is London een echte culinaire stad met markten, shop adresjes en top restaurants. Dit is allemaal gebundeld in deze city guide puur voor de culi liefhebbers. Thuis nog niet uitgekeken? Geen probleem. In het boek staan ook recepten om thuis nog even verder te gaan of om thuis van London te genieten.

Kids guide to New York favoriete reisboeken 2016 reisblog Reischick USA New York reizen met kinderen citytrip

Een citytrip met kinderen, het lijkt heel moeilijk, maar kan ook heel leuk zijn. De uitdaging is vaak om de leukste activiteiten te vinden en hoe je het gaat aanpakken. Op ons wensenlijstje staat zeker New York, wat een absolute belevenis kan zijn voor het hele gezin, denken wij. Alleen niet met een dreumes, maar als Florian iets groter is, dit boek zal er zeker bij helpen The Kids Guide to New York City. Een leuke citytrip voor het hele gezin.

Tropische bruiloft plannen weddingplannen boek reisboeken tips reisblog Reischick 2016

Nee, ik ga niet trouwen. Ik ben in ieder geval niet geïnformeerd. Alleen om de één of andere reden is er wel regelmatig aan mij gevraagd hoe het regelen van een bruiloft in het buitenland precies gaat. Eerlijk; ik zou het niet weten! De vraag komt misschien door mijn weddingplan ervaring bij mijn eerste baan bij NH Hotels als evenement organisator en hierdoor ook veel bruiloften en de combi met reizen, maar verder. Toen zag ik dit boek; een tip voor iedereen die een bruiloft in het buitenland zou willen plannen, maar geen dure weddingplannen wil inhuren of kan betalen. Dan is een boek met tips altijd een welkom hulpmiddel en een goede basis.

Welk reisboek van de nieuwste reisboeken is jouw favoriet of heb jij nog tips?

Like je reisblog Reischick

Ga je Reischick volgen op Twitter, Instagram of Google+

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds