Wanderlust tag van Reisblog Reischick

Wanderlust de honger naar reizen! Met de Wanderlust tag laat ik nog meer persoonlijkheid zien en kun je lezen wat mij persoonlijk ontroert en raakt aan het reizen. Ik ben ook heel benieuwd wat het allemaal met jou doet! Go Yvon heeft de Wanderlust tag ook heel leuk ingevuld en ik neem deze Wanderlust tag gewoon van haar over en heb hem direct even vertaald van het Engels naar het Nederlands.

Wanderlust Tag van Reisblog Reischick Let’s get personal

Welk paspoortstempel heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Mijn allereerste paspoort stempel, die ik mij echt kan herinneren, ooit is gezet in Egypte toen vond ik deze paspoort stempel heel stoer, omdat het mijn aller eerste was. Ik ging samen met een vriendinnetje toen ik 21 was een week naar Egypte snorkelen en rondreizen in het eigenlijk niet zo vrouwvriendelijke land. Tegenwoordig ben ik nog blijer met deze stempel, want ik ben wel in Caïro geweest bij de pyramides, het oudkundige museum wat nu gedeeltelijk verwoest is en nog meer culturele schatten een hele mooie herinnering. Het was toen al niet vrij om te reizen en nu helemaal niet meer.

Kun je, je paspoortnummer zo opzeggen, zonder te spieken natuurlijk?
Nee voor dit examen zak ik!

Met welk vervoermiddel reis je het liefst vliegtuig, trein of auto?
Ik zou zeggen met het vliegtuig voor grote afstanden en eigenlijk is het ook wel zo, maar ik reis ook heel graag met de trein, omdat je dan heel veel ziet van het land, maar een roadtrip gewoon met de auto waar we zelf de route van kunnen plannen vind ik helemaal geweldig het ligt ook helemaal aan de bestemming. Combi? Vliegen naar USA, daar een auto huren? En als bucketlist de Peking Express?

treinreizen Marokko travelblog reischick wanderlust tagTop 3 travel items?
I-phone met muziek, adressen van hotels, reistips, kopie paspoort een soort mini bijbeltje. Een papieren mapje met kopieën waar adressen zich in bevinden van hotels, kopie paspoort het nodige, zodat ik het altijd bij mij heb en slippers op reis ben ik een havaianas girl echt voor overal vieze badkamers, hotelkamers, strand, bij warm weer of voor lange vluchten, treinreizen en busreizen ideaal!

Altijd mee op reis havaianas reisblog Reischick

Hostel of hotel?
Bij beiden heb ik overnacht, maar in de toekomst gaan er minder hostels bezocht worden en meer hotels, bungalowtjes in ieder geval privé verblijven. Met een kind is een hostel niet ideaal. Niet voor ons en niet voor de andere gasten. Al zal ik de gezelligheid en het persoonlijke en hulpvaardige karakter wel missen. Tenzij het een hostel is met mooie privé kamers, dan is het natuurlijk geen probleem en zou ik er best over nadenken als onze kleine man groter is geworden.

Ga je vaak naar het zelfde of wil je iedere keer een nieuwe bestemming ontdekken?
Ik ben echt van het ontdekken, altijd al geweest! Ik ben wel een aantal keer in de zelfde stad geweest, maar dan had ik daar mijn bucketlist nog niet volbracht en moest ik terug. Anders dan ga ik zeker nieuwe bestemmingen bezoeken, geen tijd te verliezen.

Ben je een planner, inlezer die op reis gaat of we zien het wel!
Ik ben wel een planner en inlezer ik vind het ontzettend jammer als ik dingen mis en ik weet graag waar ik ben. Wel laat ik mij graag verrassen als ik op reis ben en als ik éénmaal ben vind ik het ook geen probleem om vervolgens de reisplannen aan te passen, omdat er zoiets leuks is waar we absoluut naartoe moeten dan is het zeker geen probleem, maar te veel ongepland vind ik een beetje jammer.

Favoriete travel website?
Die heb ik eigenlijk niet echt. Ik google gewoon heel veel en ga gewoon goed op zoek. Er zijn natuurlijk hele mooie verzamel website, maar dan kom je meestal bij de echte toeristenplekken uit, wat de echte top attracties zijn en waar je ook naartoe moet. Alleen voor de pareltjes, moet je toch zelf op onderzoek uit en zoeken, zoeken, zoeken op diverse blogs en googlen maar!

Ik mag morgen vertrekken en geld is geen probleem, waar ga ik direct naartoe
Ik stap met mijn gezin op de trein naar Berlijn en vanaf daar vertrekt onze wereldreis je ziet ons wel weer en kunt onze ervaringen natuurlijk gewoon teruglezen!

Like je reisblog Reischick

Ga je Reischick volgens op Twitter, Instagram of Google+

 

 

Share the love for travel : Share on TwitterShare on FacebookShare on GooglePlusShare on PinterestShare on Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Translate »
Reis mee op twitterReis mee op FacebookReis mee op Google+Reis mee op PinterestReis mee op LinkedinReis mee via Feeds